:

Viharos sebességgel utasították el a belvárosi polgármester földvásárlásai miatt tett feljelentést

Viharos sebességgel utasították el a belvárosi polgármester földvásárlásai miatt tett feljelentést
  • 24.hu
  • 29 Sep, 2021
  • Címkék: #

Szeptember 13-án írtuk meg, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi polgármester jelentős földterületeket vásárolt a Bakonyban, miközben a vagyonnyilatkozata alapján nem lekövethető, honnan teremtette elő ennek fedezetét. Másnap a Momentum bejelentette, hogy a rendőrséghez fordul. A nyomozó hatóságnál szeptember 16-án megállapították, hogy az ?újságcikkben foglaltak nem a rendőrség hatáskörébe tartozó vagyon elleni bűncselekmény, hanem költségvetési csalás egyszerű gyanúját vetik fel, amennyiben Szentgyörgyvölgyi Péter be nem vallott ? s vagyonnyilatkozatában sem feltüntetett ? jövedelme után a személyi jövedelem adót nem fizette meg.? A rendőrség szerint a ?tévedésbe ejtéssel, tévedésben tartással, valótlan tartalmú nyilatkozat tételével, vagy a valós tény elhallgatásával elkövetett költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt? indított vizsgálatra a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) van hatásköre. ?A költségvetési csalás és az azzal összefüggésben elkövetett hamis magánokirat felhasználás bűncselekmény kapcsán a nyomozást (?) kizárólagosan a NAV végzi.?

Az ügy kipattanásától számítva bő két hét telt el, és szeptember 29-ére a NAV már meg is állapította, hogy nincs mit vizsgálniuk. ? A rendőrségtől hivatalból áttett feljelentést a NAV elutasította ? válaszolta az adóhatóság sajtóosztálya a 24.hu-nak.

A NAV azt egyelőre nem közölte, hogy milyen indok alapján utasították el a feljelentést, ha megteszik, frissítjük cikkünket.

Kapcsolódó Bakonyi földesúr lett Rogán Antal utódja, csak az nem látszik, honnan volt rá pénze Megduplázta földbirtokait az elmúlt években Szentgyörgyvölgyi Péter, ám a belvárosi polgármester vagyonnyilatkozatait átböngészve nem találni a közel 30 hektár pénzügyi fedezetét.

The post Viharos sebességgel utasították el a belvárosi polgármester földvásárlásai miatt tett feljelentést first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés