:

Ez a porszívó már azt is tudja, mikor kell igazán szívni

Ez a porszívó már azt is tudja, mikor kell igazán szívni

Már itthon is elérhető a prémium kategóriás porszívóiról híres Dyson legújabb készüléke, a V15 Detect, aminek az egyik legnagyobb újdonsága, hogy lézeres porkeresővel rendelkezik: a Laser Slim Fluffy fantázianevű tisztítófejre szerelt, zöld fényű diódát 1,5 fokos dőlésszögben, a földtől 7,3 mm-es távolságra helyezték el, így láthatóvá teszi a szabad szemmel nem látható, egészen apró porszemcséket is. A porszívó ráadásul nemcsak ?rávilágít? a padló szennyeződéseire, de mérni a felszívott port, egy kijelzőn pedig méretre bontva látható a felszedett kosz mennyisége.

Dyson Nem csak azt látni mennyi port szívtunk fel, de azt is, milyen méretűt.

A gépbe egy úgynevezett acoustic piezo szenzor lett beépítve, ami másodpercenként akár tizenötezerszer is leméri és megszámolja a a mikroszkopikus méretű részecskéket. A felszívott por hozzáér a tartály bemeneténél elhelyezett szenzorhoz, az így keletkező apró rezgések pedig elektromos jellé alakulnak. A felszívott por mérete és mennyisége a már említett képernyőn követhető nyomon, így mindig látható, mennyi és mekkora port távolított el a porszívó.

A szenzornak ugyanakkor nemcsak olyan előnye van, hogy mutatja az elvégzett munka eredményét, de a rendszer úgy lett kialakítva, hogy amikor a szenzor nagyobb mennyiségű port érzékel, automatikusan nőni kezd a szívóerő. Persze az eszköz szívóereje továbbra is szabályozható manuálisan, az új funkció akkor lép működésbe, ha automata üzemmódban takarítunk. Ilyenkor a pormennyiség függvényében a reaktív szívóerő automatikusan megnövekszik, és ha már nincs szükség a nagyobb teljesítményre, a szívóerő magától visszaáll a korábbi szintre.

Szintén újdonság az anti-tangle Hair Screw fej, olyan tölcsér alakú hengerkefével, ami képes megelőzi a hajszálak felcsavarodását, az új fej ugyanis a szépen a portartályba görgeti a hajat és a hosszú szőrszálakat. A motorizált fejen lévő sörték olyan szögben lettek elhelyezve, hogy az egészen hosszú emberi haj és kisállatszőr se csavarodjon fel a hengerfejre. Ilyen jellegű védelmet kapott továbbá a High Torque tisztítófej is: ezen összesen 56, fésűre emlékeztető polikarbonát fog előzi meg a csomósodást azzal, hpgy takarítás közben automatikusan megtisztítják a hengerkefét.

Dyson Elvileg többé nem kell aggódni a felcsavarodó szőr és hajszálak miatt.

A Dyson V15 Detectben egy Hyperdymium motor található, 240 wattos szívásteljesítménnyel, az öt fázisú szűrőrendszere pedig a gyártó szerint az akár 0,3 mikron méretű mikroszkopikus részecskék és allergének 99,97 százalékát képes magába zárni. Ezt persze meg is kell fizetni ugyanis a készülék ára még a prémium szegmenshez képest is igen borsos: a Dyson V15 Detect Absolute modell ára például közelít a 300 ezer forinthoz.

Birkás Péter további cikkei Magyar startup is lesz a világ egyik legnagyobb technológiai rendezvényénCsak akkor jövünk rá mennyire értékesek az adataink, mikor elveszítjük őketAsztali géphez és tévéhez is jó a Razer 2.1-es hangrendszere

The post Ez a porszívó már azt is tudja, mikor kell igazán szívni first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés