:

Ismét életet mentett az Apple okosórája

Egy 24 éves motoros teherautóval ütközött, majd az Apple Watch esésészlelés funkciójának köszönhetően sikerült időben kórházba jutnia a baleset után. A funkció lényege, hogy ha az okosóra esést észlel, szükség esetén kapcsolni tudja a segélyszolgálatokat. Muhammad Fitri-t Szingapúr egyik elhagyatott utcáján gázolták el, ami könnyen tragédiába torkollhatott volna, ha nincs rajta az órája ? számolt be a történetről az Apple Insider. Miután az eszköz este 20:20-kor egy erőteljes esést észlelt, értesítette a sürgősségi kontaktokat, majd a férfi mozdulatlanságának hatására tárcsázta a mentőket.

Nem ez az első alkalom, hogy a fejlesztés életet ment, júliusban egy 25 éves férfihez riadóztatta ki a mentőket, aki elájult, majd beverte a fejét. Tavaly júniusban pedig egy arizoniai felhasználó esett össze, majd vált magatehetetlenné, végül az óra hívott neki segítséget.

Apple Watch called for help after wearer was knocked off his motorcycle https://t.co/B8pUXl7gTI

? iMore (@iMore) September 29, 2021

Dömös Zsuzsanna további cikkei Még jobban közeledik egymáshoz a Messenger és az InstagramNMHH: a 3G felett eljárt az időHa összeomlik egy rendszer, nem feltétlenül érte túlterheléses támadás

The post Ismét életet mentett az Apple okosórája first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés