:

Egy ?g” betűs szó a legfelkapottabb a Microsoft keresőjében

Egy ?g” betűs szó a legfelkapottabb a Microsoft keresőjében

A Google anyacég Alphabetnél dolgozó egyik jogász szerint a Microsoft Bing kereső leggyakrabban keresett kifejezése a ?Google? ? írja a Bloomberg. A lap forrásai szerint a keresőcég többek közt ezzel a ténnyel próbálja igazolni azt egy uniós antitröszt-perben, hogy az emberek a Google-t szabad akaratukból használják, nem azért, mert rájuk erőltetik.

Az Európai Bizottság előtt lévő ügy azzal vádolja a Google-t, hogy az Android operációs rendszer készítőjeként visszaél pozíciójával. A hatóságok szerint a cégnek fel kellene hagynia azon gyakorlatával, hogy a mobilgyártóknak előírja a Chrome böngésző és a Google kereső előretelepítésé az androidos telefonokra. A Google szerint viszont ha nem így lenne, az emberek akkor is az ő keresőjüket használnák.

Ezt az állítást alátámasztják a keresőoptimalizálással foglalkozó Ahrefs statisztikái is: a Bingbe beírt top keresések globális listáját a ?google? vezeti, utána következnek a ?youtube?, a ?facebook?, a ?gmail? és az ?amazon? keresőszavak. Csak az amerikai felhasználókat nézve pedig a ?facebook? található az első, a ?google? pedig a harmadik helyen.

Dömös Zsuzsanna további cikkei Lehet, hogy nem lesz több mini iPhoneElőször sikerült drónnal fotózni egy hurrikán belsejébenIsmét életet mentett az Apple okosórája

The post Egy ?g" betűs szó a legfelkapottabb a Microsoft keresőjében first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés