:

Leállt a Facebook, az Instagram és más alkalmazások

Leállt a Facebook, az Instagram és más alkalmazások

Délután hat óra körül hirtelen leállt a Facebook és legalább további három olyan alkalmazás sem működik, amelyik a társaság tulajdonában van. A Facebook látogatói egyszerűen csak egy hibaüzenetet látnak a böngészőben, amely szerint nem lehet csatlakoztatni. A WhatsApp és az Instagram alkalmazások továbbra is megnyithatók ugyan, de nem mutatják az új tartalmakat, beleértve a hiba során küldött vagy kapott üzeneteket.

A Facebook a Twitteren adott ki rövid közleményt. Ebben azt írják:

Tisztában vagyunk azzal, hogy egyesek nehezen férnek hozzá alkalmazásainkhoz és termékeinkhez. Azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban helyreálljanak a dolgok, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért.

A vállalat a hiba okairól egyelőre nem közölt részleteket.

Egy olvasónk szerint, aki IT-szakértőként mutatkozott be, a Facebooknál az lehet a hiba, hogy nincs DNS bejegyzése. Azt írta, minden domainhez tartozik egy A-rekord, ami alapján a böngésző tudni fogja, milyen IP címen ?lakik? az oldal. Ez hiányzik a világ szinte minden DNS-éből az esetükben. Mint írta, ez azért probléma, mert ez volna az alapja annak, hogy a forgalom eltaláljon egy adott honlapra.

A Facebookon általában viszonylag ritkán fordul elő, hogy leáll valamelyik szolgáltatás, de hatásuk általában óriási, nem utolsósorban azért, mert a világ három legnagyobb alkalmazásáról van szó.

The post Leállt a Facebook, az Instagram és más alkalmazások first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés