:

Facebook leállás: egy másik appot ajánl az egykori CIA-s hírszerző

Facebook leállás: egy másik appot ajánl az egykori CIA-s hírszerző
  • 24.hu
  • 04 Oct, 2021
  • Címkék: #

Délután hat óra körül hirtelen leállt a Facebook, és a cég ernyője alá tartozó többi alkalmazás is, így a Messenger, az Instagram, a WhatsApp, és az Oculus szolgáltatások. A probléma este háromnegyed kilenckor sem áll még helyre, ami jól mutatja, hogy komolyan probléma húzódik a háttérben.

A három órája tartó leállást nem hagyta szó nélkül az amerikai lehallgatási botrány kirobbantója, Edward Snowden sem, aki nagy rajongója és használója a végponttól végpontig terjedő titkosítást kínáló Signal csevegőnek. A zuckerbergi birodalom átmeneti zavarának apropóján most ismét a Twitteren kritizálta a közösségi óriás alkalmazásait.

A Facebook által birtokolt WhatsApp leállása egy újabb emlékeztető arra, hogy neked és a barátaidnak egy sokkal privátabb, non-profit alternatívát kéne használni, mondjuk a Signalt (vagy más tetszőleges nyílt forráskódú appot). Szintén ingyenes, és olyan 30 másodpercet vesz igénybe, hogy válts.

– írta a mikroblogon. Előtte egy másik bejegyzésben egyszerűen csak annyit mond: ?A Facebook és az Instagram rejtélyes módon leáll, és egy ragyogó napig, a világ egy egészségesebb hellyé válik.”

Facebook and Instagram go mysteriously offline and, for one shining day, the world becomes a healthier place. #facebookdown

? Edward Snowden (@Snowden) October 4, 2021

Facebook-owned Whatsapp being down is a reminder that you and your friends should probably be using a more private, non-profit alternative like @Signalapp anyway (or another open-source app of your choice).

It’s just as free, and takes like 30 seconds to switch.#facebookdown

? Edward Snowden (@Snowden) October 4, 2021

Kapcsolódó Leállt a Facebook, az Instagram és más alkalmazások A cég a Twitteren adott ki közleményt, de a hiba okát nem jelölték meg. Dömös Zsuzsanna további cikkei Egyre többen kapnak kedvet az iOS 15 letöltéséhezRejtélyes kaput találtak a Google TérképenElőször érte el a Merkúrt a BepiColombo európai-japán űrszonda

The post Facebook leállás: egy másik appot ajánl az egykori CIA-s hírszerző first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés