:

Közel nyolcezer bankkártya adatait szerezte meg egy darkweben kereskedő magyar férfi

Közel nyolcezer bankkártya adatait szerezte meg egy darkweben kereskedő magyar férfi
  • 24.hu
  • 08 Oct, 2021
  • Címkék: #

Hamarosan vádat emelhetnek azzal a 33 éves magyar férfival szemben, aki bankkártya adatokkal kereskedett az internet sötét oldalaként emlegetett darkweben.

G. Adrián 7 844 ? nagyrészt külföldi bankok által kibocsátott ? bankkártya adatait szerezte meg, majd azokat különböző darknetes piactereken kínálta eladásra.  A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztályának nyomozói az EUROPOL-lal együttműködve szerezték be az elkövető azonosításához szükséges adatokat, majd házkutatást tartottak a lakóhelyén.

A férfi által használt számítógépről újabb jogosulatlanul megszerzett bankkártyaadatok kerültek elő. A beszerzett információk alapján a nyomozók megállapították azt is, hogy G. Adrián a korábbi legnépszerűbb darkwebes kereskedelmi felületeken is jelen volt.

A győri férfi nem csak bankkártya adatokkal, hanem PayPal-fiók adatokkal is rendelkezett, amit saját maga is felhasznált különböző online vásárlások során. A rendőrség vádemelési javaslattal továbbította az ügyet az ügyészség felé.

A 33 éves gyanúsított ellen folytatott nyomozást a rendőrség lezárta, a keletkezett iratokat a KR NNI vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészség részére.

The post Közel nyolcezer bankkártya adatait szerezte meg egy darkweben kereskedő magyar férfi first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés