:
Breaking News

Csapata elárulta, miért küldi be a darálóba Hamiltont a Török Nagydíjon

Csapata elárulta, miért küldi be a darálóba Hamiltont a Török Nagydíjon
  • 24.hu
  • 08 Oct, 2021
  • Címkék: #

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton diktálja eddig a tempót a Forma-1 Török Nagydíján, a brit mind a két pénteki szabadedzésen a leggyorsabb volt. Más kérdés, hogy

biztosan nem indulhat majd az élről a vasárnapi futamon, ugyanis tíz rajthelyes büntetést kapott, mert motorjában a belső égésű részt kicserélte a Mercedes.

Kapcsolódó Hamilton hiába gyors, tízhelyes rajtbüntetést kapott A Mercedes brit versenyzője nyerte a Török Nagydíj első szabadedzését.

A csapat pályamérnöke, Andrew Shovlin magyarázta el, miért hozták meg ezt a döntést. Elsősorban tudták, hogy idővel hozzá kell nyúlniuk a motorhoz, és inkább csak a bizonyos elemekért járó tíz rajthelyes büntetést vállalták be, minthogy Hamiltont a mezőny végére küldjék. Másfelől pedig minden szezon előtt lefuttatnak szimulációkat arra vonatkozóan, hol érdemes bevállalniuk a hátrébb sorolást, ő pedig úgy érezte, a Török Nagydíj lehet az ő helyszínük.

Emlékeznek Lewis törökországi GP2-es versenyére? Szórakoztató vasárnapunk lesz

? mondta a planetf1.com cikke szerint Shovlin utalva arra, hogy Hamilton 2006-ban a 19. helyről indulva nyerte meg a sprintfutamot.

Lewis Hamilton korábban már kétszer nyerte meg a Török Nagydíjat, nála többször csak a 2006 és 2008 között triplázó Felipe Massának sikerült.

The post Csapata elárulta, miért küldi be a darálóba Hamiltont a Török Nagydíjon first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés