:

Az első négy helyről négy különböző csapat pilótája rajtol majd Törökországban

Az első négy helyről négy különböző csapat pilótája rajtol majd Törökországban
  • 24.hu
  • 09 Oct, 2021
  • Címkék: #

Lewis Hamilton nyerte meg a Forma-1-es Török Nagydíj időmérő futamát, de motoralkatrész-cseréje miatt nem ő indul majd a pole-ból a futamon.

Kapcsolódó Hamilton hiába gyors, tízhelyes rajtbüntetést kapott A Mercedes brit versenyzője nyerte a Török Nagydíj első szabadedzését.

Az esős szabadedzés után Q1-ben még mindig nedves volt a pálya, amivel többeknek meggyűlt a baja. Lewis Hamilton elsőként próbálkozott jó időt futni, mielőtt az újabb eső megjött volna, de megcsúszott alatta az autó, ahogyan Max Verstappen és Juki Cunoda alatt is. Az eső meg is érkezett, de csak egy picit szemerkélt, majd el is állt, így aztán senki sem váltott intermediate keverékre.

Az első etap így is meglepetést hozott, Mick Schumacher 14. idővel jutott be a második szakaszba. A Francia Nagydíj után másodszor jutott be Q2-be, de mivel akkor összetörte a kocsiját, először vezetett is a második etapban.

Kiesett viszont a két Alfa Romeo és Nyikita Mazepin mellett Nicholas Latifi és az elmúlt hetekben remeklő Daniel Ricciardo. Ezután Carlos Sainz nem futott mért kört, Schumachernél pedig mindenki gyorsabbnak bizonyult. Rajtuk kívül Russell, Esteban Ocon és Sebastian Vettel csúszott ki az első tízből.

Zárószakaszban sem lett könnyebb, vagy nehezebb a helyzet, akadt egy-két baki, de nem emiatt került élmezőnybe Pierre Gasly és Fernando Alonso, hanem mert mindketten remekül autóztak. A legjobb időt Hamilton futotta, de a tíz rajthelyes büntetése miatt a 11. helyről rajtol majd. Valtteri Bottasé lesz így a pole, mellőle Verstappen indul majd, míg a második sorban Charles Lecelerc és Gasly rajtolhatnak.

QUALIFYING CLASSIFICATION @LewisHamilton quickest in qualifying

But @ValtteriBottas will start from pole in Istanbul due to his teammate's grid penalty #TurkishGP #F1 pic.twitter.com/YaMFkU9Lhs

— Formula 1 (@F1) October 9, 2021

The post Az első négy helyről négy különböző csapat pilótája rajtol majd Törökországban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés