:
Breaking News

Közös tetőterasz

Közös tetőterasz

Attól kezdve, hogy meghalt a kisöccse, a lány nem tudott többé táncolni. A belső tűz elhamvadt, a mozdulatai kicsorbultak. A szív sebei minden ugrás után a térdén, a könyökén fakadtak ki. A társak egy idő után megunták, finoman kihátráltak az együtteséből. Aztán jött egy fiú és megölelte. Eleinte átsétálták az éjszakákat, később kiválasztotta őket egy tetőteraszra néző albérlet. Beköltöztek, és azóta a belváros fölé magasodó, égre nyíló színpadon, néha holdfényes éjjeleken karcsú árnyak mozdulnak. A fiú sudár Apolló, a lány filigrán őz. A szálfafiú felkapja a törékeny lánytestet és röpülnek, forognak kőcsipkék, tornyok, kiszögellések között, mámorosan. A kisfiú egy kémény mögül figyel. A lánynak csak a kezét kell kinyújtania, hogy elérje őt és a csillagokat.

***

? Gyújtó?
? Fuck, lenn hagytam.
? Hogy lehetsz ilyen gyík! Tudod, mennyire kivagyok már? A kezem is remeg.
? El kéne menned orvoshoz.
? Most tényleg? Ezt nem hiszem el... Ha az apám?
? Az apád elvan a nőjével? Egyébként jó csaj?, én is kúrnám.
? Nem hagynátok már abba? Inkább ezt nézzétek! Micsoda verdája van ennek a Rolandnak, baszd meg! És folyton valami fogadásról posztol. Naná, hogy az Edina koslat utána.
? Az a ribanc mindenki után koslat.
? Egész nap erre vágytam már, és akkor egy ilyen baromság miatt? ? csak a szemem guvad ki? Egyébként is, egy ötösömbe került, nehogy már kárba vesszen!
? Akkor jól átvertek, én háromötér veszem.
? Tényleg? Add meg a számát, lécci.
? Várjál. Na, ott van, átküldtem. A csávó azt ígérte, hogy holnapra szerez. Te mennyit akarsz?
? Nem is tudom. Hát, legalább hatot. A hétvégén lesz egy buli a Dénesék nyaralójában. Jöttök? Sokan jönnek az osztályból.
? Ne szívass, akkor a hat elég?
? Igaz, talán veszek tízet.
? Mit paráztok, nyilván más is lesz, nem csak ez.
? Jó, de tíz mindenképpen kell. ? Nem lesz elég pénzem, a kurva életbe. Szombaton el akarok menni az Ákossal Parndorfba. Designer ruhavásárt hirdettek. Az apám is elvinne, mondta, de hát most menjek az apámmal? Égő. Szóval arra is kell még lóvé, és még le akarok menni vásárolni, mindenből kifogytam baszd meg, és az nekem harminc-negyven rongy. Hajbalzsam, testpermet, parfüm, szájfény, szemhéjtus, selyem testápoló?, mit tudom én? ? Hát, vagy jól akarod érezni magad még a suli előtt, vagy? ? Ma is jól akartam érezni magam, faszfej. Kérjünk gyújtót attól a nőtől, aki itt lakik fenn a hatodikon. ? Attól a banyától? A múltkor is azt mondta, hogy használat után csukjuk össze a székeket, mert jön a vihar, és vigyük el az üres sörös-dobozokat. Mit vársz az ilyentől? ? Na, baszom, akkor visszamegyek a gyújtóér. Csá. (Szép Szó)

Hirdetés

Cimkék

Keresés