:

Négy és fél év után kiszabadult az emberrablóktól egy kolumbiai apáca

Négy és fél év után kiszabadult az emberrablóktól egy kolumbiai apáca
  • 24.hu
  • 10 Oct, 2021
  • Címkék: #

Négy és fél év után kiszabadult az emberrablók fogságából Maliban egy kolumbiai apáca – közölte a Twitteren szombat este a bamakói elnöki hivatal.

Fényképeket is közzétett arról, amint Gloria Cecilia Narváez mosolyogva, sárga ruhában és fejkendőben találkozik Assimi Goita ideiglenes elnökkel, aki május végén katonai puccsal ragadta meg a hatalmat Maliban.

A ferences rendi apácát 2017 februárjában rabolta el a Burkina Fasó-i határnál az al-Kaida terrorszervezethez köthető Macina Felszabadítási Front nevű szervezet. Másfél évre rá egy másik terrorszervezet videofelvételén jelent meg egy másik túsz, a francia Sophie Petronenin társaságában, akit 2016 végén raboltak el, és ugyancsak négy év után, tavaly engedtek el.

Assimi Goita elismerését fejezte ki az apácának a bátorságáért. Részletekben nem bocsátkozva jelezte, hogy Narváez kiszabadítása több hírszerző szolgálat többévi munkájának az eredménye.

Goita nem részletezte, hogy az apáca elengedéséért fizettek-e váltságdíjat. A Száhel-övezet nyugati részén tevékenykedő iszlamista csoportok számára jelentős készpénzbevételi forrást jelentenek az emberrablások.

(MTI)

The post Négy és fél év után kiszabadult az emberrablóktól egy kolumbiai apáca first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés