:

A vállalati gépek fele nem áll készen a Windows 11-re

A vállalati gépek fele nem áll készen a Windows 11-re
  • 24.hu
  • 11 Oct, 2021
  • Címkék: #

Egy hete vált letölthetővé a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 11, ám azt már több hónapja tudni lehet, hogy nem minden eszköz lesz képes a futtatására.

A Lansweeper informatikai vagyonkezelő cég legújabb felmérése szerint kimondottan lassan terjedhet majd el az új rendszer használata vállalati környezetben, mivel sok szervezetnél nem adottak a hardveres követelmények. A Lansweeper 60 ezer szervezet 30 millió eszközét vizsgálta meg. A felmérés alapján a munkaállomások 55 százalékáról nem mondható el, hogy megfelel a frissítéshez szükséges minimum előírásoknak.

Sok olyan eszköz van, ami ugyan minden más téren teljesíti a kívánalmakat, de mivel hiányzik belőle a Trusted Platform Module 2.0 (TPM 2.0), ezért nem kompatibilis.  Ezt jól szemlélteti, hogy a RAM-mal szembeni előírásoknak a gépek 91,05 százaléka megfelel.

Továbbá a szervezetek esetében arra is gondolni kell, hogy a minimális hardverkövetelmények a virtuális gépekre is vonatkoznak. Ezen a téren a CPU-kompatibilitás 44,9 százalék, míg elegendő RAM-ja 66,4 százaléknak van. Az összes virtuális munkaállomásnak csak 0,23 százalékában van engedélyezve a TPM 2.0.

Az előírások szerint a PC-nek legalább 4 GB memóriával és 64GB tárhellyel, DirectX 12-t támogató videókártyával, és Trusted Platform Module (TPM) 2.0  támogatással kell rendelkeznie. Hogy elég a gépe a Windows 11-hez, az alábbi módon ellenőrizheti:

Kapcsolódó így ellenőrizheti, elég-e a gépe a Windows 11-hez Csak pár kattintás, és minden kiderül! Dömös Zsuzsanna további cikkei Drónok szállítják a vakcinákat Indiában a nehezen elérhető helyekreFurcsa levelet kaphat, ha Gmailt használ, ne nyissa megOrosz hírszerzők célozhatták meg a magyar újságírók Gmail-fiókjait

The post A vállalati gépek fele nem áll készen a Windows 11-re first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés