:

Háromezer forintért kínálják a csernobili albérleteket

Háromezer forintért kínálják a csernobili albérleteket
  • 24.hu
  • 11 Oct, 2021
  • Címkék: #

Havi 11 dollárért, átszámítva körülbelül 3400 forintért kibérelni egy 700 négyzetméteres ingatlant hihetetlen alkunak tűnik még Ukrajnában is, ahol az albérleti díjak egyébként jóval alacsonyabbak a nyugati áraknál, de az állami területeket menedzselő Ukrán Állami Ingatlanalap most ennyiért kínálja a hasonló területű épületeket a csernobili zárt zónában, írja a Kyiv Post.

A cikkben emlékeztetnek, a katasztrófa sújtotta 2600 négyzetkilométeres területet rengeteg turista keresi fel, hamarosan ez lesz Ukrajna legnépszerűbb úti célja a külföldiek körében, az államnak pedig komoly tervei vannak, nem titkolt cél Csernobil felvirágoztatása.

Azt szeretnék elérni, hogy a turisták ne egy kietlen városban nézzenek körül, próbálják visszacsalogatni ide az ukránokat. Ezért most megpróbálják támogatásokkal erre ösztönözni az embereket.

A legfrissebb bejelentés szerint újabb 36 ingatlant akarnak bérbe adni, köztük hét földterületet. A lakások mindegyike évtizedek óta elhagyatott, értelemszerűen azért, mert a közelmúltig tilos volt bejárni az atomerőmű környékére.

Októberig 20 objektumot béreltek már ki Csernobilban. Olena Nechyporenko, aki egykor tanárként dolgozott, most zöldségest üzemeltet a városban. Hat éve költözött ide az apjával. Havonta 12 dollárt fizet a 60 négyzetméteres üzlethelyiségért, és körülbelül 3000 dolláros bevétele van.

Csernobilban egyébként már szálloda is üzemel, a tragédiáról szóló HBO-sorozat pedig akkora felhajtást okozott, hogy még a koronavírus-járvány ellenére is megélnek a helyiek a turistákból.

Kapcsolódó Ilyen lett volna a magyar Csernobil-film Fliegauf Bence több évig tervezte a filmet.

The post Háromezer forintért kínálják a csernobili albérleteket first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés