:
Breaking News

Paul McCartney szerint nem miatta, hanem John Lennon miatt oszlott fel a Beatles

Paul McCartney szerint nem miatta, hanem John Lennon miatt oszlott fel a Beatles
  • 24.hu
  • 11 Oct, 2021
  • Címkék: #

Paul McCartneyt sokan tartják hibásnak abban, hogy feloszlott a Beatles, holott ő csak a hírnök volt: az ő interjújából derült ki, hogy a banda nem zenél többet együtt. Az, hogy egész pontosan miért is fejezte be pályafutását minden idők egyik legnépszerűbb zenekara, rengeteg találgatás tárgyát képzi, Yoko Onótól a menedzserük halálán keresztül a túl sok koncertezésig mindent okoltak már, most maga McCartney adott meglepően egyenes választ több mint fél évszázaddal később a kérdésre. A zenésszel a BBC készített interjút, amely október 23-án kerül majd műsorba ? írja az MTI.

“Álljunk meg itt. Nem én vagyok az, aki a szakítást kezdeményezte. Nem, nem, nem, nem. John egy nap besétált a szobába, és azt mondta, hogy elhagyja a Beatlest. Ez váltotta ki a szakítást, ugye?”

? jelenti ki az interjúban, egyúttal hangsúlyozva, hogy ő tovább folytatta volna a zenélést. Annak terhét, hogy a mai napig sokan őt azonosítják a feloszlás elsődleges okával, még mindig cipeli: ?Ezzel együtt kellett élnem, mert az emberek ezt látták. Csak annyit tehettem, hogy nemet mondtam.?

Annak a körülményeiről is mesélt, miért pont az ő nyilatkozatából derült ki, hogy vége a Beatlesnek: az új menedzserük, Allen Klein kérte a zenekartól, hogy egy ideig még hallgassanak a szakítás tényéről, amíg ő lebonyolít néhány üzletet.

Furcsa volt, mert mindannyian tudtuk, hogy ez a Beatles vége, de nem tudtunk csak úgy elsétálni

?fűzte hozzá. Végül ő volt az, aki megelégelte a titkolózást, és elárulta, hogy vége a közös zenélésnek. A zenekar feloszlását követő jogi huzavonára véleménye szerint azért volt szükség, hogy megóvhassa a Beatles örökségét:

Küzdenem kellett, és az egyetlen mód, ahogyan harcolhattam, az volt, hogy bepereltem a többi Beatles-tagot, mert ők Kleinnel tartottak. És ezt évekkel később meg is köszönték nekem.

McCartney egyébként novemberben megjelenő könyvét, a The Lyricset népszerűsíti éppen, de nem ez lesz az egyetlen Beatles-tartalom idén ősszel: november végén kerül fel a Disney+ kínálatába a Peter Jackson által készített The Beatles: Get Back című sorozat, amely a zenekar utolsó hónapjait mutatja be.

Kapcsolódó Ezért oszlott fel 50 éve a Beatles Ötven évvel ezelőtt lépett ki Paul McCartney minden idők legnagyobb hatású zenekarából. Mik voltak a feloszláshoz vezető út legfontosabb állomásai?

The post Paul McCartney szerint nem miatta, hanem John Lennon miatt oszlott fel a Beatles first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés