:

Törölje ezt az appot, ha letöltötte a mobiljára!

Törölje ezt az appot, ha letöltötte a mobiljára!

Képszerkesztőnek álcázza magát egy kártékony alkalmazás, ami a felhasználók facebookos bejelentkezési adataira pályázik. A ?Blender Photo Editor-Easy Photo Background Editor” nevű szoftver jó ideig egyenesen a Google Play áruházból volt beszerezhető, de miután a kiberbiztonsági témákkal foglalkozó Bleeping Computer portál felhívta rá a netezők figyelmét, a Google eltávolította. Addig is több mint ötezren töltötték le. így amennyiben ön is így tett volna, érdemes azonnal eltávolítania, és lefuttatni egy keresést a használt antivírust szoftverével, valamint megváltoztatnia a facebookos jelszavát. Következő lépésként pedig gyorsan bekapcsolni a kétfaktoros hitelesítést, amihez itt talál segítséget.

Maxime Ingrao biztonsági szakértő a múlt héten több olyan képszerkesztőt is talált a Play Store-ban, amik szintén hasonló kártékony tevékenységet végeznek, és együttesen több mint 500 ezer letöltést generáltak. Érdemes tehát mindig óvatosnak lenni az ingyenes képszerkesztőkkel: mindig ellenőrizzük le a feltöltőt, és nézzük meg az értékeléseket az adatlapon, beszédes lehet például a sok negatív értékelés. Gyanús kell legyen az is, ha az alkalmazás azt kéri, jelentkezzünk be a Facebook-fiókunkba az adataink megadásával: egy átlagos képszerkesztőnek erre semmi szüksége.

Bleeping Computer Dömös Zsuzsanna további cikkei Hasznos értesítő jöhet az InstagramraSzusit és fagyit is visznek magukkal az izraeli drónokígy változtathatja meg az iOS 15 bosszantó újítását

The post Törölje ezt az appot, ha letöltötte a mobiljára! first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés