:
Breaking News

Az Egyesült Államok legnagyobb tornászai a kongresszustól kérik az olimpiai bizottságok vezetőinek lecserélését

Az Egyesült Államok legnagyobb tornászai a kongresszustól kérik az olimpiai bizottságok vezetőinek lecserélését
  • 24.hu
  • 14 Oct, 2021
  • Címkék: #

A bántalmazott amerikai tornászok arra kérik a kongresszust, hogy cseréljék le az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottságának (USOPC) vezetőit.

Kapcsolódó A börtönben fog meghalni az amerikai szexuális ragadozó Larry Nassar börtönbüntetését tovább növelték három nő molesztálása miatt, esélye sincs szabadulni.

Larry Nassar, az amerikai tornászválogatott korábbi orvosa életfogytig tartó börtönbüntetést kapott, mivel 1998 és 2015 között 265 tinédzsert, illetve fiatal nőt, köztük olimpiai érmeseket molesztált. Ezzel kapcsolatban érzik úgy a bántalmazott tornászok, hogy nem járt el eléggé körültekintően a USOPC az ítélet óta.

Az olimpiai bajnok Simone Biles, McKayla Maroney, Aly Raisman, valamint a világbajnok Maggie Nichols levelet írtak a kongresszusnak, mert szerintük a USOPC nem kezelte megfelelően a szexuális zaklatások ügyeit. A tornászok szerint a bizottság múltbéli cselekedetei azt mutatják, hogy nem hajlandók szembesülni a sportágban fellelhető zaklatási problémákkal.

A USOPC úgy reagált, hogy a levélben szereplő ügyek olyanok, amelyekkel a USOPC már több mint két éve foglalkozik. Hozzátették, hogy teljes mértékben elkötelezettek a szexuális zaklatás megfelelő kezelésében a sport minden szintjén.

The post Az Egyesült Államok legnagyobb tornászai a kongresszustól kérik az olimpiai bizottságok vezetőinek lecserélését first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés