:
Breaking News

A Coldplay koncertjén nem lesz áram, ha nem ugrál a közönség

A Coldplay koncertjén nem lesz áram, ha nem ugrál a közönség
  • 24.hu
  • 15 Oct, 2021
  • Címkék: #

A Coldplay következő turnéján a közönség ugrálása termeli majd az áramot. Ez is része annak a tizenkét pontból álló tervnek, mellyel a zenekar a turnéik karbonlábnyomát szeretné csökkenteni, minthogy két évvel ezelőtt a zenekar megfogadta, addig nem turnéznak többé, amíg nem tudják azt fenntarthatóbb módon csinálni.

A frontember Chris Martin a BBC-nek elmondta, hogy az. ún. kinetikus padló mellett szobabicikliken is pedálozhat majd a közönség a koncert áramellátásáért.

Minél többet mozognak az emberek, annál többet segítenek. Tudják, van, hogy a koncerten azt mondja a frontember, hogy ?látni akarom, ahogy ugráltok fel és le? ? ez a mi esetünkben egészen szó szerint értendő, mert ha nem ugrálnak, elalszanak a fények

? nyilatkozta Martin. A zenekar ezen kívül az eladott jegyek számának megfelelő fát ültetne. A BBC emlékeztet: legutóbbi turnéján a Coldplay több mint ötmillió embernek játszott, ezzel az egyik legnagyobb turnét jegyzik. A zenekart ugyanakkor támadások érték, amiért úgy hirdetik a fenntarthatóságot, hogy közben magángépekkel repülnek, erre Martin úgy reagált, hogy megteszik, amit tudnak, de messze nem tökéletesek, és ebben a repülés-témában például igazuk is van, erre nincsen válaszuk, ahogy arra sincsen túl stabil érvük, hogy ha igazán fenntarthatóak akarnak lenni, miért koncerteznek egyáltalán:

Mert igazán nagyon szeretnénk. Otthon maradhatnánk, és az talán jobb lenne. De turnézni szeretnénk, találkozni szeretnénk emberekkel, így próbáljuk ezt a lehető legtisztább módon csinálni.

A Coldplay célja, hogy hosszú távon is hatással legyenek arra, hogy hogyan működik egy koncertturné. A napokban bejelentett új turné első koncertjén, Costa Ricán meg is mutatják, mire gondolnak. A koncerten szél- és napenergiával működtetett elemek, helyi éttermek használt olaja és hasonló, megújuló energiaforrások szolgáltatják majd az áramot, ahol csak lehetséges, ezen kívül keresik a repülés alternatíváit is.

The post A Coldplay koncertjén nem lesz áram, ha nem ugrál a közönség first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés