:
Breaking News

Az Iszlám Állam vállalta magára az afganisztáni mecsetrobbantást

Az Iszlám Állam vállalta magára az afganisztáni mecsetrobbantást
  • 24.hu
  • 16 Oct, 2021
  • Címkék: #

Az Iszlám Állam jelentkezett a dél-afganisztáni Kandahár legnagyobb síita mecsetében pénteken elkövetett pokolgépes merénylet elkövetőjeként ? írja az MTI a Reuters hírügynökség értesülése alapján. A terrorszervezet saját információs csatornáján keresztül tette a bejelentést. A közlés szerint két öngyilkos merénylőjük először lelőtte az őröket a bejáratnál, majd a behatolva az épületbe felrobbantották a testükre erősített robbanószert. A pénteki ima és szentbeszéd idején mintegy háromszázan voltak a mecsetben.

A pénteki robbantásnak legalább 47 halottja és 70 sebesültje van ? közölte Hafíz Sajíd, a tálibok kandahári kulturális és tájékoztatási ügyekért felelős hivatalának vezetője.

Egy héttel ezelőtt az észak-afganisztáni Kunduz egyik síita mecsetében követtek el robbantásos merényletet, a támadásnak, amelyet szintén az Iszlám Állam terrorszervezet vállalt magára, mintegy 50 halálos áldozata volt.

Az augusztus közepén hatalomra került tálibokkal is szembenálló terrorszervezet a síitákat hitehagyottaknak tekinti, és rendszeresen követ el ellenük robbantásos merényleteket Afganisztánban és más muszlim országokban is.

The post Az Iszlám Állam vállalta magára az afganisztáni mecsetrobbantást first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés