:

Több mint negyvenen haltak meg egyetlen épülettűzben Tajvan szigetén

Több mint negyvenen haltak meg egyetlen épülettűzben Tajvan szigetén
  • 24.hu
  • 16 Oct, 2021
  • Címkék: #

Legalább negyvenhatan meghaltak, és további negyvenegyen megsérültek, miután csütörtök tűz ütött ki egy lerobbant kereskedelmi- és lakóépületben a tajvani Kaohsiung kikötővárosban. Az utóbbi években ez volt a legtöbb halálos áldozatot követelő tűzeset Tajvanon.

Az AP azt írja, a környék lakói arról számoltak be, hogy a tizenhárom emeletes épületben sok szegény, idős és fogyatékkal élő ember él, az azonban nem világos, hogy az épületben található százhúsz lakásból mennyit laknak ténylegesen.

Szemtanúk állítják, hogy hajnali három órakor hallottak valamit, ami robbanásnak tűnt, majd lángok csaptak fel az épület alsó szintjén, ahol egy bezárt mozi, nem működő éttermek és karaoke klubok találhatók. A tűzoltók reggel hét óra után tudták eloltani a tüzet, és úgy tűnik, az épület felsőbb szintjei nem is égtek meg közvetlenül, de a füst elég sűrű volt ahhoz, sokaknak fulladást okozzon, illetve megsebesüljön több tucat ember.

A tajvani központi hírügynökség szerint a túlélők keresését és a mentési munkálatokat nehezítette, hogy épület és környéke telis-tele van törmelékkel.

A hírek szerint a tűz az épület földszintjén keletkezhetett, de biztosan nem derült ki, hogy hol, és az sem világos, hogy mi okozta a szerencsétlenséget. Az United Daily News című napilap azt írta, hogy a nyomozók egy első emeleti teaboltra összpontosítanak, ahol a tűz keletkezhetett, és a rendőrség egy lakót is keres, aki szerdán állítólag verekedett barátnőjével. A lap szerint a lehetséges okok közül a gyújtogatás sem zárható ki.

A romos épületbe épp a múlt hónapban szereltek fel tűzoltó-készülékeket, de emeletenként mindössze hármat tudtak elhelyezni, mert a lakók nem tudtak volna többet kifizetni.

The post Több mint negyvenen haltak meg egyetlen épülettűzben Tajvan szigetén first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés