:
Breaking News

Hiába mentek, nem találták az előválasztási szavazósátort Tapolcán

  • 24.hu
  • 16 Oct, 2021
  • Címkék: #

Többen hiába indultak el szavazni az előválasztás jelöltjeire a Veszprém megyei Tapolcán, a város Fő terére szombatra meghirdetett szavazóköri sátornak nyomát sem találták. Az ellenzéki előválasztás hivatalos honlapján választókerületek szerint közzé vannak téve a szavazópontok helyszínei és a nyitva tartási idejük. E szerint a városban előválasztásra ezen a héten csütörtökön, az MSZP helyi irodájában volt lehetőség, illetve szombaton, a Fő téren reggel nyolc és este hat óra között. A jelek szerint tehát tényleg kellett volna sátornak lennie szombaton a tapolcai Fő terén.

A 24.hu megkérdezte az Országos Előválasztási Bizottságtól, hogy mi okozta a problémát. Telefonon arról téjékoztattak bennünket, hogy a tapolcai Fő téri helyszínen pénteken működött szavazósátor, szombatra nem is tervezek kitelepülést.

Közlésük szerint az előválasztási honlapon tévesen tüntették fel a dátumot.

Az ellenzéki előválasztás második fordulója október 9. és 16 között zajlik, azaz még szombaton estig van lehetőség a szavazatok leadására. A második fordulóban a szavazás nem helyhez kötött, azaz bárki bárhol leadhatja a szavazatát, függetlenül attól, hogy melyik választókerület lakója. Tapolcán az előválasztáson való személyes részvételre utoljára pénteken volt lehetőség.

The post Hiába mentek, nem találták az előválasztási szavazósátort Tapolcán first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés