:

Mindentudó mobilos rendszert keresel? (x)

Mindentudó mobilos rendszert keresel? (x)
  • 24.hu
  • 18 Oct, 2021
  • Címkék: #

Valahol akár bosszantónak is találhatnánk, hogy “a régi jó dolgok” helyett folyamatosan újakat kell használnunk, de gondoljuk csak végig: mi mindent nem tudnánk megoldani 2021-ben mondjuk egy húsz évvel ezelőtti “butatelefonnal”! A navigációtól az egyszerű netbankoláson át a csoportos videós beszélgetésekig, a mobil irodától a szórakoztató központig a telefonunk lát el egy sor fontos feladatot, és persze az sem mindegy, hogy az okostelefonok világában is egyre bővül az apró készülékek által ellátott funkciók köre. Nem csak az a lényeg tehát, hogy manapság már az életünk elválaszthatatlan része egy appok futtatására, mobilinternetezésre képes telefon, hanem az is, hogy olyat érdemes használnunk, amely lépést tart a legmodernebb felhasználási módokkal.

A Huawei néhány éve döntött úgy, hogy saját alkalmazás-környezetet épít ki, ez a Huawei Mobile Services, röviden HMS, valamint nemrég elkezdte az Android alapjaira építkező saját mobil operációs rendszer, a Harmony OS fejlesztését is. Mindkét esetben az volt a vezérlő elv, hogy az ezekkel felvértezett mobilok, tabletek és egyéb okoseszközök képesek legyenek minden modern kihívásnak megfelelni, ráadásul ezek az eszközök egymással is a lehető legszorosabban tudjanak együttműködni.

Huawei

Appok mindenre

Az új Huawei eszközök esetén egyre több érkezik a Harmony OS rendszerrel, amire a HMS alkalmazásait telepíthetjük. Aki már látott valaha Android vagy iOS rendszert, könnyen eligazodik ebben a környezetben is, és ugyanígy, aki keresett és telepített már appokat a Google vagy az Apple alkalmazásboltjából, szintén egyszerűen pöttyözi tele az indítóképernyőt a lehető legváltozatosabb segédekkel, játékokkal és egyebekkel.

A HMS alkalmazásboltjában, amely AppGallery névre hallgat, kategóriákra bontva keresgélhetünk az alkalmazások között, de a Petal Search nevű apró keresővel azt is megtehetjük, hogy beírjuk az app nevét, a segéd pedig égen-földön végigkutatva megtalálja nekünk az általunk keresett kedvencet. Az alkalmazások köre napról napra bővül, és egyre több a magyar nyelven is elérhető, vagy egyenesen hazai fejlesztésű app is. Elérhető például számos nemzetközi és magyar bank saját netbank alkalmazása, hogy pénzügyeinket bárhonnan, néhány koppintással kezelhessük. Navigálni is könnyen lehet a Petal Maps térképén, amely ráadásul az időjárást is mutatja, tehát nem csak azt tudhatjuk meg pillanatok alatt, hogy jutunk el egy általunk kijelölt helyre, de azt is, hogy kell-e esernyőt vinni magunkkal az útra.

Huawei

A szórakozási lehetőségek szintén határtalanok: a sokféle játék mellett például már elérhető a Netflix is, tehát azt is megtehetjük, hogy a fent említett utazás közben egy fülhallgatót bepattintva megnézzük kedvenc sorozatunk aktuális epizódját.

Egy mindenkiért, mindenki egyért

A modern mobil rendszerek ráadásul már nem csak a telefonokra korlátozódnak. A Harmony OS-t eleve úgy fejlesztették, hogy mobilok mellett tableteken, okosórákon, tévéken és sok egyéb berendezésen működhessenek, ráadásul a HMS alkalmazásai is ugyanígy telepíthetők ezekre. Az eszközeink pedig innentől nem úgy működnek, mint pár évvel korábban, amikor a különféle kütyüinket fárasztó módon kellett párosítani, felismertetni, adatokat másolgatni közöttük. Ehelyett az új Huawei mobilok, a Watch 3 sorozat okosórái, a MatePad 11 tablet, vagy akár a FreeBuds fülhallgatók szempillantás alatt felismerik egymást és azonnal egyetlen nagy ökoszisztémát formálnak körülöttünk: a tableten elkezdett filmet befejezhetjük telefonon, de ugyanígy a fülhallgatónk figyeli mindkét eszközt, hogy egy bejövő hívás esetén automatikusan lenémítsa a tableten nézett filmet.

Látható tehát, hogy a Huawei új korszakot nyitott a mobileszközök használatában, és már nem csak azt tartja szem előtt, hogy a telefonok alapvető funkcióit ellássa. A Harmony OS rendszere és a HMS alkalmazásai a minket körülvevő eszközökön és kütyükön átívelő megoldások, amelyekkel már nem szolgái, hanem urai lehetünk a digitális világnak.

The post Mindentudó mobilos rendszert keresel? (x) first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés