:

Gigantikus terve megvalósításához tízezer alkalmazottat venne fel a Facebook az EU-ban

Gigantikus terve megvalósításához tízezer alkalmazottat venne fel a Facebook az EU-ban
  • 24.hu
  • 18 Oct, 2021
  • Címkék: #

Az Európai Unión belül tízezer dolgozó felvételét tervezi a Facebook, hogy segítsenek kifejleszteni a metaverzumnak elnvevezett gigantikus projektet ? írta BBC.

A metaverzum Mark Zuckerberg következő nagy ötlete, ami jóval több, mint egy egyszerű közösségi oldal: komplett online világ, ahol a felhasználók virtuálisan játszhatnak, dolgozhatnak, beszélgethetnek, méghozzá virtuálisvalóság-headsettel a fejükön. Zuckerberg az élményt úgy jellemezte, mint egy olyan ?testet öltött? internetet, amiben nem csak egyszerűen tartalmat fogyaszthatunk, hanem valóban ?benne lehetünk?. (A ?metaverzum? fogalmat először Neal Stephenson író használta az 1992-es Snow Crash című regényében, sőt, az ?avatar? kifejezés is a könyv által terjedt el, amit ma már használnak a neten és a játékokban.)

Az ötlet elindítása azért is jól jöhet a Facebook-nak, mert nemrég válságba került a cég, miután a közösségi oldal korábbi alkalmazottja, Frances Haugen terhelő dolgokat mondott a szenátusi meghallgatásán, többek közt azt, hogy a Facebook saját érdekeit helyezi a társadalom érdekei elé.

A Facebook nemrég 50 millió dollárt fektetett be egy nonprofit intézet megalapításába, melynek az lesz a dolga, hogy felelős keretek között alakítsák ki a metaverzum működését. A cég saját számításai szerint is 10-15 évbe telhet, mire felépül ez a virtuális birodalom.

Kapcsolódó Ijesztő, mit tervez Zuckerberg a Facebookkal A cél nem más, mint metaverzummá válni.

The post Gigantikus terve megvalósításához tízezer alkalmazottat venne fel a Facebook az EU-ban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés