:
Breaking News

Kizárták a frakciójából soroksári jobbikost, aki 2019-ben az ellenzék közös polgármesterjelöltje volt

Kizárták a frakciójából soroksári jobbikost, aki 2019-ben az ellenzék közös polgármesterjelöltje volt
  • 24.hu
  • 19 Oct, 2021
  • Címkék: #

Az Összefogás Soroksárért Frakció a mai nappal kizárta a frakcióból Bereczki Miklóst, aki a 2019-es önkormányzati választásokon a közös ellenzéki polgármesterjelölt volt jobbikos színekben.

A frakció keddi közleménye szerint Bereczki Miklós önkormányzati képviselő Soroksár Önkormányzatának 2021. október 12-i képivselő-testületi ülésén kezdeményezte a Frakció által delegált két külsős bizottsági tagjának, Dániel Andrásnak (Jobbik) és Koncz Róbertnek (Momentum) visszahívását, majd láthatóan előzetes megegyezés szerint a testület fideszes képviselőivel együtt megszavazta a javaslatot.

Hozzáteszik, Bereczki Miklós a bizottsági tagok visszahívásáról a frakcióval nem egyeztetett, a javaslatot a frakció többi tagja kifejezetten ellenezte.

Bereczki Miklós a 2021. október 12-i ülésen ? mint ahogy korábban is ? több alkalommal az általa és a Frakció többi tagja által jóváhagyott szavazási forgatókönyvtől eltérően, a fideszes többséggel együtt szavazott. A Frakció álláspontja szerint Bereczki Miklós fenti, továbbá korábban már több esetben mutatott magatartása folyamatosan morális aggályokat vet fel, és veszélyezteti az ellenzéki összefogás pártjainak együttműködését

– olvasható a közleményben.

Hozzáteszik, Bereczki Miklós fenti cselekedetei a Frakció és az ellenzéki összefogást alkotó pártok hátrányos megítélésére alkalmasak, továbbá sértik a frakció és az ellenzéki összefogást alkotó pártok érdekeit, illetve jó hírét, így a kizárása mellett döntöttek.

Kiemeljük, hogy döntésünk nem befolyásolja az ellenzéki összefogást alkotó pártok szövetségét, frakciónk kitart a hatpárti összefogás mellett, valamint továbbra is fontos és meghatározó partnernek tartjuk a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, a kizárás kizárólag Bereczki Miklós személyét érinti

– zárták a közleményt.

The post Kizárták a frakciójából soroksári jobbikost, aki 2019-ben az ellenzék közös polgármesterjelöltje volt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés