:

Kiderült, hol lesz az ellenzék közös ünnepsége október 23-án

Kiderült, hol lesz az ellenzék közös ünnepsége október 23-án
  • 24.hu
  • 20 Oct, 2021
  • Címkék: #

Szombaton délután négy órától közösen fognak demonstrálni az ellenzéki pártok a fővárosi Andrássy út és Dózsa György út sarkán. Az eseményen természetesen felszólal Márki-Zay Péter, előválasztáson győztes, közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, valamint korábbi ellenfele, a DK-s Dobrev Klára is ? tudta meg a Népszava.

A lap hozzáteszi: Orbán Viktor miniszterelnök az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál, az Erzsébet tér mellett mondja el a kormánypárti rendezvények központi elemének számító ünnepi beszédét délután fél négykor. így a két tábor szimpatizánsai akár még találkozhatnak is egymással.

A Népszava úgy tudja, hogy hétfő óta intenzív tárgyalások kezdődtek a DK, a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Jobbik, a Momentum és az MMM tagjainak részvételével. A pártelnökök között folyamatos a kapcsolat, de a kampányfőnökök és szakpolitikusok is egyeztetnek. Kiemelik: jelenleg a közös lista az egyik legérdekesebb kérdés, mivel Márki-Zay Péter azt mondta, szeretne valamilyen formában egy ?civil?, vagy ?néppárti frakciót? az új parlamentben. Az előválasztást szervező pártok abban már megállapodtak, hogy minden résztvevőnek lesz saját képviselőcsoportja, de az akkori állapotok szerint csak hat párt szerepelt a tervekben. Bár a Pálinkás József-féle Új Világ Néppártot is bevették a megállapodásba, a jelenlegi állás szerint a jobboldali formáció maximum előkelő listás helyek alapján alakíthatna frakciót. Márki-Zay ugyanakkor pont erre a pártra építve hozná létre a frakciót, mivel továbbra sem tervezi párttá alakítani mozgalmát.

Kapcsolódó Márki-Zay Péter: Szeretném, ha lenne egy hetedik frakció Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint az ellenzék első feladata most az előválasztás okozta sebek begyógyítása.   

The post Kiderült, hol lesz az ellenzék közös ünnepsége október 23-án first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés