:

Máté Gábor és Elek Ferenc ezt teszi az egészségéért

Máté Gábor és Elek Ferenc ezt teszi az egészségéért

Több ezer ember életét menthetné meg a rendszeres vastagbéldaganat-szűrés. Az Affidea Gasztroenterológiai Központ társadalmi felelősségvállalási programot indít ennek támogatására, amelynek nagykövetei Elek Ferenc és Máté Gábor színművészek. 

?Sajnos az édesanyám vastagbélrák következtében hunyt el, így abszolút veszélyeztetettnek számítok. Ennek ellenére nagyon nehéz volt magam rászánni a vastagbéltükrözésre, mivel féltem az eredménytől. Szerencsére a párom megszervezte a vizsgálatot, illetve mindenben támogatott. Nagyon jó magam mellett tudni egy olyan embert, aki ezekre a szükséges egészségügyi szűrésekre is odafigyel. Az endoszkópos vizsgálat után ? mivel negatív eredménnyel zárult ? nagyon megkönnyebbültem. Mindazoknak, akik az esetleges fájdalom vagy kellemetlenség miatt hezitálnak, csak azt tudom üzenni, hogy ne halogassanak, altatásban tulajdonképpen semmit sem fognak érezni. Ez a téma személyesen is fontos, így szívesen támogatom nagykövetként az Affidea Gasztroenterológiai Központ szűrőkampányát, mert úgy gondolom, hogy fel kell hívni a figyelmet a vastagbéldaganatok veszélyeire? ? mondja Máté Gábor színművész-rendező, a Katona József Színház főigazgatója.

Elek Ferenc

Szintén személyes okokból vállalt nagyköveti szerepet a kampányban Elek Ferenc, a Katona József Színház Jászai Mari díjas színésze is, akinek az édesapja gyomorrákkal küzdött élete alkonyán.

Bár nem tartozom a fokozottan egészségtudatos emberek közé, tisztában vagyok a rosszindulatú daganatok kockázatával. Ezért megpróbálok jobban figyelni az étkezésemre és így került sor a szűrésre is.  Az endoszkópos beavatkozást altatásban végezték, ezért semmi kellemetlenséget vagy fájdalmat nem éreztem. Szerencsére a gyomor- és vastagbéltükrözés során kiderült, hogy most nem kell tartanom daganatos betegségtől, így megkönnyebbültem. Mindenkit arra buzdítok, hogy senki se hanyagolja el az ajánlott szűréseket. Személyes példával és nagykövetként is örömmel támogatom az Affidea rákemelegőző programját, hogy minél több emberhez eljussanak a szükséges információk, a vastagbélrák korai stádiumban felismerve ugyanis jó eséllyel gyógyítható? ? tette hozzá Elek Ferenc.

The post Máté Gábor és Elek Ferenc ezt teszi az egészségéért appeared first on BellaCafe.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés