:

Kásler is felvette a harmadik oltást

Kásler is felvette a harmadik oltást
  • 24.hu
  • 24 Oct, 2021
  • Címkék: #

A világ összes országában emelkedést figyelhetünk meg, Magyarországon is elindult a negyedik hullám

? indította Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter az Életközelben címmel futó videósorozatának soron következő, hatvanharmadik epizódját. A miniszter megismételte, hogy jelen pillanatban nem a brit mutáció okozza a fertőzést, hanem az indiai mutáns, amely sokkal agresszívabb, a fiatalabb korcsoportokat is megbetegíti, és a betegség lefolyása súlyosabb.

Kásler a videóban bejelentette, hogy ?négy hónap, és egy nap elteltével? felvette a harmadik oltást, az azonban nem derült ki, hogy milyen vakcinával oltatta magát.

Szerinte félnivaló nincs, változatlanul azt lehet mondani, hogy az oltás életet ment, és a betegség súlyosságát is befolyásolja az első két oltás felvétele, különösen 65 év felettiek esetében. A harmadik oltás ezen túlmenően ? mint mondta ? azért is érdekes, mert a nem átoltottakban alakulnak ki az újabb és újabb vírusmutációk.

A videóban a kérdező szerepében Gazsó L. Ferenc ezután arról kezdett beszélni a miniszternek, hogy ?az ellenzék kampányipari műhelyében? újabb és újabb gyártmányok születnek, és az egyik ilyen szerint több ezer honfitársunk azért halt meg idő előtt, mert a pandémia korábbi szakaszaiban nem volt elegendő rákszűrés. Gazsó bár konkrétan nem nevezte meg, hogy mire reflektált ezzel, de az MSZP néhány nappal ezelőtt egy pártközleményben írt arról, hogy egy új kutatás szerint a járvány kitörése óta 5 ezer daganatos beteget nem talált meg a magyar egészségügyi rendszer.Szerintük oka elsősorban a szervezett szűrések többszöri, időleges felfüggesztése, az egészségügy járvány alatti leterheltsége és a kórházi ellátások átszervezése.

Kásler, aki miniszteri kinevezése előtt az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója volt, ezt azzal tette helyre, hogy a rákszűrés és a rákdiagnosztika két teljesen különböző orvosi beavatkozás.

Ha kérik, én nagyon szívesen odarendelek melléjük egy kezdő orvost, akinek több ideje van, és talán megértik, mert súlyos életveszélyt okozó betegségekről blöffölni, ismeretek nélkül fikciókat állítani, az az emberi életnek a közvetett veszélyeztetése.

? regált az emberi erőforrások minisztere az ellenzéki kritikákra.

Korábban a 24.hu is beszámolt arról, hogy sorra jönnek ki a tudományos kutatási eredmények arról, hogy a koronavírus-járvány miatti lezárások és a telített egészségügyi rendszerek milyen más betegségekkel élők életét nehezítették meg, vagy sodorták veszélybe. Ez alól a rákos betegek sem képeztek kivételt. A Birminghami Egyetem friss kutatása szerint hétből egy ember lemaradt a potenciálisan életmentő daganatműtétjéről a koronavírus-karantén miatt.

The post Kásler is felvette a harmadik oltást first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés