:

Márki-Zay Péter: A Fidesz lejárató dokumentumokat adott rólam a DK-nak

Márki-Zay Péter: A Fidesz lejárató dokumentumokat adott rólam a DK-nak
  • 24.hu
  • 25 Oct, 2021
  • Címkék: #

Közel egy héttel ezelőtt személyesen egyeztetett a Demokratikus Koalícióval, amely során olyan dokumentumokat kapott, amelyeket a DK vezetőinek állítása szerint a Fidesz juttatott el a pártnak Dobrev Klára kampányához ? közölte hétfői sajtótájékoztatóján Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere.

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint

Ezek összegyűjtött lejárató anyagok a személyem ellen.

A dokumentumokat Márki-Zay a sajtó rendelkezésére bocsátja. A politikus elmondta, ebből két dolog következik: egyrészt, hogy a Fidesz ezzel is igyekezett beavatkozni az ellenzéki előválasztásba, másrészt, hogy milyen módszerekkel figyel meg embereket. Emlékeztetett, hogy korábban az ő hivatali számítógépén is találtak kémszoftvert, és megemlítette a Pegasus-botrányt, a Kubatov-listákát is.

Ezekről szólva azt mondta:

Emlékeznek tehát mindazokra a pártállami, a kommunizmus legsötétebb idejét idéző megfigyelésekre és profilozásokra, amiket az ellenzékkel szemben a Fidesz rendszeresen megenged magának.

Elmondta azt is, hogy a dokumentumokat kitakarás nélkül bocsátják a nyilvánosság rendelkezésére, úgy, ahogy Márki-Zay Péter azt megkapta. Mint mondta, teljes transzparenciával rendelkezik, Samsung telefonját bármikor lehallgatják, mert nincs titkolni valója.

Semmilyen elektronikus lábnyomom nincs. ha úgy tetszik, nem bizalmas, vagy ha bizalmas is, semmi olyan nincs benne, amit szégyellni kéne

? mondta. Hozzátette,

ha lehallgatnak, ám tegyék.

Szerinte egyébként sok emberről lehet hasonló dossziéja a Fidesznek, mert úgy véli Magyarországon sokkal szélesebb a megfigyelés, mint gondolnánk, besúgóhálózat működik. Ez egy kézzelfogható nyoma ennek ? mondta.

Márki-Zay azt is elmondta, hogy a dosszié tartalmát a DK nem használta, az előválasztás után átadták neki a ?bizalomépítés jeleként?,

azt viszont nem árulták el, hogy a Fideszen belül kitől kapták az anyagot.

Azt is bejelentette, hogy a elhalasztotta erdélyi útját a romániai járványhelyzet miatt, de hangsúlyozta, hogy nagyon fontosak számára a határon túl kapcsolatok, így amint lehetősége adódig, ellátogat a tervezett úti céljaira.

The post Márki-Zay Péter: A Fidesz lejárató dokumentumokat adott rólam a DK-nak first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés