:

Tényleges életfogytiglant kapott a volt feleségét agyonverő kazincbarcikai férfi

Tényleges életfogytiglant kapott a volt feleségét agyonverő kazincbarcikai férfi
  • 24.hu
  • 25 Oct, 2021
  • Címkék: #

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a A Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki 2019 májusában agyonverte a volt feleségét egy Kazincbarcika külterületén lévő hétvégi házban.

A bíróság által megállapított tények szerint a férfi és a volt felesége egy háztartásban éltek, de az italozó életmódjuk miatt gyakoriak voltak a veszekedések közöttük, melyek sokszor tettlegességig fajultak. A cselekményt megelőzően a nő napokig nem ment haza, amiért férfi kérdőre vonta őt. A kialakult vita hevében a férfi puszta kézzel és egy seprűnyéllel ütni kezdte az asszonyt, többnyire a fején. A bántalmazás következtében a nő a helyszínen meghalt.

A törvényszék életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható. A büntetés tartamának megállapításakor a bíróság súlyosító körülményként értékelte a férfi erőszakos többszörös visszaesői minősültségén túli további elítéléseit, azt, hogy az elkövetéskor büntetőeljárás hatálya alatt állt, továbbá azt, hogy a bűncselekményt közeli hozzátartozója sérelmére követte el.

A bíróság kötelezte a férfit a mintegy  kétmillió forintos bűnügyi költség megfizetésére is. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett.

The post Tényleges életfogytiglant kapott a volt feleségét agyonverő kazincbarcikai férfi first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés