:
Breaking News

Bemutatkozó beszéde közben pofoztak fel egy iráni kormányzót ? videó

Bemutatkozó beszéde közben pofoztak fel egy iráni kormányzót ? videó
  • 24.hu
  • 25 Oct, 2021
  • Címkék: #

Egy újonnan kinevezett iráni kormányzó bemutatkozó rendezvénye szombaton drámai módon félbeszakadt, miután egy férfi határozott léptekkel felment a színpadra, és hátulról megpofozta..

Zeinolabedin Khorram, Kelet-Azerbajdzsán tartomány új kormányzója éppen a színpadon tartott beszédet az északkeleti Tabriz városában lévő Imam Khomeini mecsetben, amikor az incidens történt ? közölte a CNN.

A török állami hírtelevízió, a TRT Twitteren is megosztotta az eseményen készült felvételeket, amelyeken az látható, hogy egy férfi nyugodt magabiztossággal odalép Khorramhoz, arcon csapja, és meglöki. Majd biztonsági őrök odarohannak a támadóhoz, és elvezetik a színpadról.

A pofon azért is szólt ilyen nagyot, mert eseményen részt vett az ország belügyminisztere, az országot vezető Ali Hámenei ajatollah hivatalának képviselői és más állami tisztviselők is.

Zeinolabedin Khorram, the new governor of the East Azerbaijan province of Iran, was slapped in the face by a participant at his inaugural ceremony pic.twitter.com/775zmv9JzF

? TRT World (@trtworld) October 23, 2021

A CNN azt közölte, hogy az ország félhivatalos hírügynöksége, a Tasnim szerint az öltönyös támadó egy bizonyos Ayoub Alizadeh, aki az ország fegyveres erőinek a tagja, ugyanakkor azt is hozzátették, hogy az IRIB állami televíziónak adott interjújában az újonnan kinevezett tartományi kormányzó azt mondta: nem ismeri személyesen az elkövetőt.

A támadás indítéka nem világos. A kormányzó szerint az elkövető letartóztatása után azt mondta a rendőrségnek: azért ütötte meg a politikust, mert feldühítette, hogy a feleségét egy férfi oltotta be koronavírus ellen, és nem egy nő.

Egy másik jelentés szerint a támadás nem politikai jellegű volt. Amikor szombaton a parlamentben az incidensről kérdezték, Ali Alizadeh, a kelet-azerbajdzsáni tartomány egyik városának, Maraghehnek a képviselője azt mondta, hogy

ennek az embernek minden bizonnyal személyes indítéka volt, és az esetnek semmi köze nem volt a kormányzó kinevezéséhez, de még a szavaihoz sem.

The post Bemutatkozó beszéde közben pofoztak fel egy iráni kormányzót ? videó first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés