:

Mentőexpedíciót indítottak az eltűnt túrázó után, aki nem veszi fel, ha ismeretlen szám hívja

Mentőexpedíciót indítottak az eltűnt túrázó után, aki nem veszi fel, ha ismeretlen szám hívja
  • 24.hu
  • 26 Oct, 2021
  • Címkék: #

Egy túrázó eltévedt Colorado állam legmagasabb hegyén, a 4401 méteres Mount Elberten, a hatóságok ezért el is kezdték a megtalálására indított expedíciót, illetve többször is próbálták felhívni telefonján, de ő nem reagált. A helyzet végül szerencsésen megoldódott, hiszen a túrázó visszatalált az autójához, és a hatóságoknak is sikerült felvennie vele a kapcsolatot.

Amikor arról kérdezték, hogy miért nem reagált a mentőcsapat hívásaira, akkor azzal a banális indokkal magyarázta a dolgot, hogy nem ismerte a telefonszámot, amiről hívták.

A történetet nevelő célzattal osztotta meg közösségi oldalán a helyi mentőszolgálat, a Lake County Search and Rescue.

A túrázó eltűnéséről azután kaptak bejelentést, hogy nem tért vissza az október 18-i expedíciójáról. A keresőcsapatok másnap átfésülték a területet, de nem jártak sikerrel. Közben hívogatták is az eltévedt túrázót, de ő nem válaszolt a hívásokra.

Az elérhetetlen kalandor feltételezhetően letért a kijelölt ösvényről, és kereséssel töltötte az éjszakát. Végül sikerült megtalálnia az ösvényt és visszatérnie az autójához, de abból, hogy a hatóságok eltűntnek nyilvánították, és keresőexpedíciót indítottak a megtalálására, neki semmi nem tűnt fel.

?Az alany figyelmen kívül hagyta a többszöri telefonhívásunkat, mert nem ismerte fel a számot? ? áll a közleményben, ami az alábbi jó tanáccsal folytatódik:

Ha az útvonalterv szerint késésben van, és ismételt hívásokat kap egy ismeretlen számról, kérjük, vegye fel a telefont. Lehet, hogy egy mentőcsapat próbál megbizonyosodni arról, hogy biztonságban van!

A hasznos tanácsot legalább annyira célszerű megfogadni, mint azt, hogy ilyen esetben üzenetet is lehet írni, hátha utána felveszi a telefont az ismeretlen számokkal szemben bizalmatlan másik fel.

The post Mentőexpedíciót indítottak az eltűnt túrázó után, aki nem veszi fel, ha ismeretlen szám hívja first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés