:

Elítéltek egy nőt, mert az Iszlám Állam tagjaként hagyta, hogy egy rabszolgaként tartott kislány meghaljon a napon

Elítéltek egy nőt, mert az Iszlám Állam tagjaként hagyta, hogy egy rabszolgaként tartott kislány meghaljon a napon
  • 24.hu
  • 26 Oct, 2021
  • Címkék: #

Tíz év börtönre ítélte a müncheni bíróság azt az egykor az Iszlám Állam kötelékébe tartozó nőt, aki végig asszisztált ahhoz, hogy egy rabszolgaként tartott ötéves kislány meghaljon a napon.

A CNN tudósítása szerint a W. Jenniferként megnevezett nő az Iszlám Állam egyik harcosának felesége volt. Ők ketten Irakban éltek 2015-ben, amikor a férje megvett rabszolgának egy jazidi nőt és annak ötéves lányát. A férfi rendszeresen bántalmazta mindkettejüket,

amikor pedig a kislány elkezdett álmában bepisilni, a férfi pórázra kötötte és kiállította a tűző napra.

Jennifer figylemeztette a férjét ? aki ellen Frankfurtban egy másik eljárás is folyik ?, hogy ha ott hagyja a lányt, előbb-utóbb meg fog halni, ezen kívül azonban semmit nem tett annak érdekében, hogy megmentse a kislány életét.

A gyermek anyja túlélte a rabszolgaságot, és hat évvel a történtek után ő lett az ügy koronatanúja. Az ítélet után elmondta, boldog, hogyvégre kimondták, W. Jennifert is felelősség terheli a lánya halálért, ugyanakkor az ítélet nem gyógyír számára, mert már semmi nem hozhatja vissza a gyermekét.

W. Jennifert végül emberiesség elleni bűncselekmény vádjában mondák bűnösnek, amiért tíz évet kapott, az ítélet azonban nem jogerős. A nő az eljárás során végig tagadta az ellene felhozott vádakat.

The post Elítéltek egy nőt, mert az Iszlám Állam tagjaként hagyta, hogy egy rabszolgaként tartott kislány meghaljon a napon first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés