:

Hozzáment hétköznapi hercegéhez a japán császár unokája, ezzel elvesztve hercegnői címét

Hozzáment hétköznapi hercegéhez a japán császár unokája, ezzel elvesztve hercegnői címét
  • 24.hu
  • 26 Oct, 2021
  • Címkék: #

Mako japán hercegnő feleségül ment egyetemi szerelméhez, Komuro Keihez, így végleg elveszítette uralkodói státuszát ? közölte a BBC.

A japán törvények szerint a császári család női tagjai elveszítik státuszukat, ha ?közemberrel? kötnek házasságot, míg a férfi tagok nem. Az uralkodói esküvők szokásos szertartásának elemei ennek megfelelően kimaradtak a ceremóniából, a 30 éves ara pedig ? aki a császár másodszülött fiának, Akisino hercegnek a lánya ? nem fogadta el azt a fizetséget sem, ami ilyenkor, az uralkodói családból való távozáskor jár a hercegnőknek.

így Mako hercegnő lett az első női tagja a japán császári családnak, aki az uralkodói ceremóniát és a fizetséget is visszautasította.

A pár a házasságkötés után várhatóan az Egyesült Államokba költözik, ahol Komuro ügyvédként dolgozik majd. A költözés elkerülhetetlen összehasonlítást váltott ki a brit királyi családdal, egészen pontosan Meghan hercegnével és Harry herceggel, amiért az ifjú pár a  a  BBC szerint megkapta a ?Japán Harryje és Meghanja? becenevet.

Ahogy Meghan Markle-t, úgy Komuro Keit is intenzív vizsgálatnak vetette alá a hapn nyilvánosság, mióta 2017-ben bejelentették, hogy ő Mako hercegnő párja. Eredetileg 2018-ban terveztek egybekelni, de a japán sajtóban nagy visszhangot keltett, hogy Komuro anyja kölcsönkért egykori élettársától, és a pénzt nem tudta visszafizetni, ezért az esküvőt akkor elhalasztották.

Legutóbb pedig azért kritizálták a Komurot, mert lófarokba kötött hajjal tért vissza Japánba, ami az országban szokatlan hajviseletnek számít a férfiaknál.

Az esküvő előtti sajtótájékoztatón Mako hercegnő bocsánatot kért, amiért kellemetlenségeket okozott a népének a párválasztásával, de azt mondta,

Számomra Kei pótolhatatlan ? így a házasság egy szükséges döntés volt.

A rangjáról lemondó hercegnő magánéleti döntését azonban annyira nem hagyja nyugodni a japánok egy részét, hogy kedden kisebb tömeg vonult Tokió utcáira az esküvő ellen tüntetni.

Kazuhiro NOGI / AFP Az esküvő ellen tiltakozó menet október 26-án

The post Hozzáment hétköznapi hercegéhez a japán császár unokája, ezzel elvesztve hercegnői címét first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés