:

Bíróságra ment a szakító pár, hogy kinél maradjon a kutyájuk, precedens értékű ítélet született

Bíróságra ment a szakító pár, hogy kinél maradjon a kutyájuk, precedens értékű ítélet született
  • 24.hu
  • 27 Oct, 2021
  • Címkék: #

Egy spanyol bíró közös felügyeleti jogot adott egy kutya felett egy szakító párnak, akik azt követően terelték jogi útra az ügyet, hogy nem tudták eldönteni, kinél maradjon a házi kedvencük, írja a BBC.

A madridi bíróságon kimondott ítéletben elhangzott, hogy mindkét fél ugyanakkora felelősséget vállalt a Panda nevű kutyáért, ezért a továbbiakban is közösen kell nevelniük őt.

Ez precedens értékű döntésnek számít Spanyolországban, ahol épp most készülnek új jogszabályok annak érdekében, hogy az állatokat a jogrendszer ne tárgyként, hanem élőlényként ismerje el. 

így a jövőben könnyebb lesz bárkinek közös felügyeleti jogot kérnie, ha szakít a párjával és utóbbinál marad az addig közösen nevelt háziállat.

A mostani esetben a pár egyik tagját képviselő ügyvéd azt mondta, azért rendkívüli az ítélet, mert kliensét nem a kutya társtulajdonosának, hanem társgondozójaként nevezték meg.

Bizonyítékként egyébként Panda örökbefogadási papírjait, állatorvosi költségeit és olyan fotókat mutattak be a bíróságnak, melyen a pár közösen szerepel vele, akárcsak egy gyerekkel szokás a családi képeken.

Kapcsolódó Milliók látták már a biztonsági kamera furcsa felvételét egy ketrecbe zárt kutyáról Leesett róla a nyakörv. Hogy miért, arról tízezrek vitatkoznak.

The post Bíróságra ment a szakító pár, hogy kinél maradjon a kutyájuk, precedens értékű ítélet született first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés