:

Kellemetlen pofon, Bukarestben kapott ki a Veszprém

Kellemetlen pofon, Bukarestben kapott ki a Veszprém
  • 24.hu
  • 28 Oct, 2021
  • Címkék: #

31-29-re kikapott a Dinamo Bukarest otthonában a Telekom Veszprém a Bajnokok Ligája B csoportjában. A magyar csapatnak ez a második veresége volt a BL-szezonban, míg a bukarestiek a második győzelmüket aratták.

Kapcsolódó Elárult egy titkot a Győri Audi ETO norvég klasszisa Stine Oftedal sejtetni engedte, mi a terve 2024 nyarától.

A mérkőzés előtt Dr. Csík Zoltán és Nagy László felkeresték a Pipera temetőt Bukarestben, ahol a klub nevében megkoszorúzták az egykori kiváló játékos, Marian Cozma sírját, illetve átadták a csapat által aláírt mezt és labdát Marian édesapjának, Petre Cozmának.

?

Az első félidő első fele elég szorosan alakult, felváltva dobták a gólokat a csapatok, és bár vezetett a Veszprém, csak minimális előnyt tudott kidolgozni. A Barcával korábban sikert sikerre halmozó Xavi Pascual edzette Bukarest aztán fordítani tudott, volt, hogy négy találattal is vezetett (13-9), miközben a magyar csapatból egy véleményes ítélettel kizárták Sipos Adriánt a 26. percben.

Rodrigo Corrales Rodal is REALLY hungry

He likes to eat handball burgers for dinner@telekomveszprem #ehfcl #showtimeforchampions pic.twitter.com/idaBCZi67l

? EHF Champions League (@ehfcl) October 28, 2021

Jól indult a második játékrész, két gyors góllal fordítani tudott a Veszprém, de 17-17 után megint a hazai csapat lógott meg és stabilan tudta tartani három-négy gólos fórját, míg bokasérülés miatt Rasmus Lauge Schmidt is kivált a a vendégcsapatból. 27-23 után viszont lendületbe jött végre a Veszprém és kiegyenlített: Strlek duplázott, Marguc és Nenadic is betalált.

Blink and you miss him: Yahia Khaled Fathy Omar, for @telekomveszprem, against @HandbalDinamoRO.#ehfcl #showtimeforchampions pic.twitter.com/oOmlxBfmDQ

? EHF Champions League (@ehfcl) October 28, 2021

Körömrágós volt a meccs vége, a Bukarest ismét előnybe került, egy perccel a vége előtt két góllal vezetett, amikor hetest dobhatott a Veszprém, amely még emberelőnybe is került. A büntetőt azonban Marguc a kapufa tövére vágta, ezzel pedig el is dőlt a meccs.

Veszprémi oldalon Nenadic kilenc gólt szerzett. Leginkább a védekezéssel voltak problémák és a kapusok sem brillíroztak, Cupara hét védést mutatott be 27 százalékos hatékonyság mellett, Corrales pedig 13 kísérletből csak kettőt tudott hárítani.

A Veszprém következő meccse Ukrajnában lesz majd november 17-én.

BL-csoportkör, 6. forduló, B csoport

Dinamo Bucuresti (román)-Telekom Veszprém 31-29 (14-13)

lövések/gólok: 48/31, illetve 47/29
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 6/5
kiállítások: 14, illetve 8 perc

The post Kellemetlen pofon, Bukarestben kapott ki a Veszprém first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés