:

Először találtak koronavírusos beteget egy csendes-óceáni királyságban

Először találtak koronavírusos beteget egy csendes-óceáni királyságban
  • 24.hu
  • 29 Oct, 2021
  • Címkék: #

Az Új-Zélandtól mintegy 2300 kilométerre északra található, több mint százezer lakosú sziget tavaly, a járvány kezdetekor lezárta határait, és eddig nem is találtak egyetlen fertőzöttet sem az országban. Most úgy tűnik azonban, hogy Tonga szigetére is megérkezett a világjárvány.

Pohiva Tu’i’ miniszterelnök az esemény miatt sajtótájékoztatót hívott össze, és korlátozó intézkedéseket helyezett kilátásba, valamint arra kért mindenkit, hogy oltassa be magát.

Az MTI azt írja, hogy a fertőzött szerdán, az új-zélandi Christchurchből, repülőgéppel érkezett a szigetre, és a landolást követően elvégzett teszteredménye lett pozitív. A gép összes utasa karanténba került. Sajtóértesülések szerint a járaton idénymunkások és a tongai olimpiai csapat néhány, korábban Új-Zélandon ragadt tagja utazott. Az emberek heteken át várakoztak a hazatérésre, miután Új-Zélandon ismét fertőzöttekre bukkantak.

Tongában az olthatónak minősülők körülbelül 48 százaléka vette fel eddig az oltás első adagját, 31 százalékuk pedig már mindkét dózist megkapta.

The post Először találtak koronavírusos beteget egy csendes-óceáni királyságban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés