:
Breaking News

Az Emmi saját halottjának tekinti Oszter Sándort

Az Emmi saját halottjának tekinti Oszter Sándort
  • 24.hu
  • 30 Oct, 2021
  • Címkék: #

Oszter Sándort az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) saját halottjának tekinti, közölte a tárca sajtóosztálya szombaton az MTI-vel.

Oszter Sándor szombaton hunyt el életének 73 évében, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész halálát felesége, Failoni Donatella közölte Facebookon. A bejegyzés szerint Oszter Sándor szívinfarktus következtében halt meg péntek este.

Kapcsolódó így búcsúzik édesapjától Oszter Alexandra Oszter Sándor péntek este hunyt el.

Oszter Sándor 1971-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, első munkahelye a Vígszínház volt, 1978-tól a Nemzeti Színház, majd a Pesti Magyar Színház tagja volt. 1990-től szabadfoglalkozású művészként dolgozott.

Markánsan férfias hangját a szinkronstúdióban is kamatoztatta. Az elmúlt másfél évtizedet azonban elsősorban vállalkozásainak, valamint hobbijának, a vadászatnak szentelte.

Művészi munkáját 1983-ban Jászai Mari-díjjal ismerték el, 1988-ban lett érdemes művész. 1972-ben a San Remó-i filmfesztiválon ő kapta a legjobb férfi alakítás díját a Kitörésben nyújtott játékáért. 2013-ban Kossuth-díjat kapott sokoldalú, stílus- és műfajgazdag művészi munkásságáért, drámai hősöket és karakterszerepeket egyaránt kiváló jellemábrázoló képességgel emlékezetesen megformáló, maradandó élményt nyújtó pályafutása elismeréseként.

The post Az Emmi saját halottjának tekinti Oszter Sándort first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés