:

Dollármilliárdokat bukott az Apple a chiphiányon

Dollármilliárdokat bukott az Apple a chiphiányon
  • 24.hu
  • 30 Oct, 2021
  • Címkék: #

Nagyjából hatmilliárd dollárt veszített az Apple a negyedik üzleti negyedévében azért, mert nem tudott elegendő komponenst beszerezni partnereitől – írja a HWSW.

Tim Cook, a vállalat vezetője az október 28-ai negyedéves beszámoló során arról beszélt, hogy a félvezetőipar ellátási nehézségei a vártnál mélyebb nyomot hagytak az eredményeken, illetve mostanra a cég minden termékét érinti valamilyen mértékben a chiphiány.

A cég ennek ellenére növekedett: az árbevétel éves szinten 29 százalékkal, 83,4 milliárd dollárra nőtt, a profit pedig 12,67 milliárd dollárról mintegy 60 százalékkal, 20,51 milliárd dollárra emelkedett.

A cég iPhone-eladásokból származó árbevétele 47 százalékkal, 38,9 milliárd dollárra nőtt, a tartozékokat forgalmazó üzletág árbevétel 8,8 milliárd dollár volt, az iPadek és a Macek pedig 8,3 és 9,2 milliárd dollárnyi bevétel termeltek az Apple-nek.

A cupertinói cég szolgáltatásokból származó árbevétele meghaladta a 18,3 milliárd dollárt – ez éves szinten 26 százalékos növekedést takar -, a vállalat szolgáltatásaira a negyedév végére 745 millióan fizettek elő, a bázis egy negyedév alatt 45 millió fizető ügyféllel bővült.

Birkás Péter további cikkei Egy jó NAS tényleg kényelmesebbé teheti az életedÖtödször is kifogta az óriáspontyot, és már nevet is adhatott nekiMegvannak a PlayStation Plus novemberi ingyen játékai

The post Dollármilliárdokat bukott az Apple a chiphiányon first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés