:

Ben a Met-gáláig, Janice egy Lindsay Lohan-filmig jutott ? megnéztük mi lett a Jóbarátok mellékszereplőivel

Ben a Met-gáláig, Janice egy Lindsay Lohan-filmig jutott ? megnéztük mi lett a Jóbarátok mellékszereplőivel
  • 24.hu
  • 31 Oct, 2021
  • Címkék: #

Maggie Wheeler, akinek nevetésétől feláll a szőr a hátadon

Elég csak Janice nevére gondolni a Jóbarátok sorozatból, és mindenki a pokolian kínzó nevetését hallja a fejében. Maggie Wheeler, akinek irritáló karaktere Chandlerrel (Matthew Perry) se veled, se nélküled kapcsolatban él egészen sokáig, saját maga találta ki a fülsiketítő, gonosz kacajt, hogy még idegesítőbbé váljon. Wheelerről nem feltétlen csak a Jóbarátok jut eszünkbe, mivel a sitcommal párhuzamosan láthattuk például a Szeretünk, Raymondban is szintén mellékszereplőként. IMDb-oldaláról kiderül, főleg sorozatokban játszott: a Jóbarátokkal egyszerre indult Ellen (ebben coming outolt Ellen DeGeneres ) után is főleg sorozatszerepek találták meg. Láthattuk az így jártam anyátokkal vagy a Kaliforgia sorozatokban, hangja pedig annyira emlékezetes maradt a Jóbarátok miatt, hogy rengeteg animációs film karakterének kölcsönözte a hangját, például az Addams Family vagy a Kung Fu Panda mesékben. Filmes munkái közül leginkább az Apád-anyád idejöjjön! ismert itthon, amiben Lindsay Lohan mellett tűnik fel egy kisebb, de emlékezetes szerepben.

ABC Photo Archives/Disney General Entertainment Content via Getty Images, Amy Sussman / Getty Images Jane Sibbett, Ross leszbikus felesége

A Jóbarátok leszbikus Carolja nélkül valószínűleg Jane Sibbettről sem írnánk ma, ugyanis a sorozaton kívül nem igazán ért el különösebb áttörést Hollywoodban. Mindössze pár olyan alkotást jegyeznek a neve mellett, mely széles körben is ismert, szerepelt például A dadus (amiről ebben a cikkben hosszabban kifejtettük, miért annyira szerethető) vagy a Sabrina, a tiniboszorkány műsorokban, és ott van még az Olsen-ikrek Kettőn áll a vásárja is. Sibbett esetében ismertségi és népszerűségi sorrendben mindenféleképpen a Jóbarátok szerepel az első helyen annak fényében is, hogy filmes karrierje a mai napig aktív.

Jessica Hecht, Carol leszbikus szeretője (majd felesége), akit Ross végig ki nem állhat

Bár Jessica Hecht esetében már sokkal nagyobb ívű karrierről beszélhetünk, sokan Susan Bunch-ként emlékszünk rá ? ő az a nő, akitől Rosst a rosszullét kerülgeti minden egyes alkalommal, ha egy szobában tartózkodnak. Játszott többi között a Dan és a szerelemben Steve Carell oldalán, de fontos mellékszereplőként láthattuk a Totál szívás című sorozatban is. Egy-egy adás erejéig elvállalt különféle szerepeket olyan műsorokban, mint az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály, A férjem védelmében vagy a Vészhelyzet. Az IMDb szerint idáig száz produkcióban vett részt színészként, így azt semmiképpen nem állíthatjuk, hogy a Jóbarátok után nem szerepelt semmiben. Az már más kérdés, hogy melyik generáció melyik karakterével azonosítja először.

Paul Drinkwater / NBCU Photo Bank / NBCUniversal via Getty Images, Mike Smith/NBCU Photo Bank / NBCUniversal via Getty Images Bal fotó: Jessica Hecht és Jane Sibbett 1995-ben, jobb fotó: Jessica Hecht és Jane Sibbett 2019-ben. Tom Selleck, azaz Richard Burke, akivel Monica leélte volna az életét

Tom Selleckkel kicsit bajban voltunk, hiszen róla nehéz eldönteni, hogy mellékszereplőnek vagy cameózó vendégszereplőnek vegyük ? végül előbbi mellett döntöttünk, mert Tom Selleck már a műsor forgatása idején is elég nagy sztárnak számított, a többi sztárszereplővel ellentétben a karakterének több évadon átívelő és fontos szerepe van a cselekményben. Például, amikor a forgatókönyvírók kínos helyzetet akarnak teremteni Chandler és Monica (Courteney Cox) között, egyszerűen csak előveszik a szemész Richard Burke-öt, Monica exét, hogy kicsit bekavarjon a levesükbe. Tom Sellecket mai napig legtöbben még az 1980-ban induló Magnum sorozat főhőseként ismerik, ettől függetlenül az ezredforduló és a Jóbarátok után is akadt bőven produkció, amiben megfordult. A Zsaruvér című sorozatban főszereplő volt, de láthattuk vígjátékokban is, például A boldogító nemben Kevin Kline és Joan Cusack társaságában vagy a Bérgyilkosékban Ashton Kutcher és Katherine Heigl mellett.

Paul Drinkwater/NBCU Photo Bank / NBCUniversal via Getty Images, Patrick Harbron / CBS via Getty Images Bal fotó: Tom Selleck és Courteney Cox. Elliott Gould, Monica és Ross kapuzárási pánikos apja

Elliott Gouldról nem feltétlenül a Jóbarátok juthat elsőre eszünkbe, ugyanis a népszerű Ocean’s sorozatban is fontos szerepet kapott, ráadásul 191 produkcióban tűnt fel a Jóbarátok mellett. Ezekből egy a Ray Donovan sorozat vagy a 2018-ban megjelent A Kominsky-módszer, ahol önmagát alakítja. A Jóbarátok nem ugródeszka, hanem csak egy kellemes állomás volt számára, ami közben volt ideje leforgatni az Amerikai história X-et, 2003-ban pedig az a ?megtiszteltetés? érte, hogy önmaga karikatúráját szinkronizálhatta A Simpson családban. Ráadásul szerepet kapott a Saturday Night Live egykori írójának, John Mulaney-nek a saját életéről szóló sorozatában is.

oseph Del Valle / NBCU Photo Bank / NBCUniversal via Getty Images, Joshua Blanchard / Getty Images for A24 Christina Pickles, Monica legnagyobb kritikusa, azaz az anyja

A sorozatban az Elliott Gould feleségét, Judyt alakító Christina Pickles sem kevés filmben vett részt az elmúlt évtizedekben. Annak ellenére, hogy színészként összesen kilencvenhárom munkát jegyeznek a neve mellett az IMDb-n, itthon leginkább csak a Jóbarátok miatt ismerjük, és sokaknak még a név sem cseng ismerősen, ha nem társulna hozzá arc. A sorozatban húsz epizódban szerepeltek Goulddal, ami ugyan nem hangzik túl soknak, viszont ? gondoljunk bele ? ennyi rész szinte kitesz egy egész évadot. Pickles időközben szerepelt Adam Sandler oldalán a Nászok ászában, megfordult az 1996-os Rómeó és Júliában is Leonardo DiCaprio és Claire Danes mellett. Ezeken felül leginkább kisebb sorozatszerepeket vállalt, valamint szinkronizált, például a Family Guy-ban vagy a Netflixen most is futó Tuca és Bertie animációs sorozatokban. Ha valaki szemfüles, kiszúrhatta egy részben az így jártam anyátokkalban is, pár évvel ezelőtt pedig főszerepet játszott a Break a Hip című sorozatban, melyben idős színészt alakít, aki kora ellenére próbál elhelyezkedni a szakmában.

NBCU Photo Bank / Getty Images, Matt Winkelmeyer / Getty Images for The Hollywood Reporter Giovanni Ribisi, vagyis Phoebe Buffay nagyon különc öccse

Aki viszonylag képben van a Jóbarátok cselekményével és rokoni szálaival, annak nagy valószínűséggel nem kell bemutatni Phoebe Buffay (Lisa Kudrow) öccsét, aki enyhén szólva is furcsa karakter, tekintve, hogy kedvenc hobbija a műanyag megolvasztása, a sorozat egy pontján pedig feleségül veszi a nála sokkal idősebb tanárát, akivel közös gyereküket a századik epizódban Phoebe hordja ki. Bár Giovanni Ribisi nem tekinthető klasszikus értelemben vett filmsztárnak, azért elég sok A kategóriás filmben sikerült szélsőséges karaktereket alakítania. A sorozat után kinyíltak az ajtók előtte: játszott a David Lynch rendezte Útvesztőben, az X-Aktákban, de felbukkant a Tolvajtempóban is. A kétezres évek elején A Főnix útja című akciófilm egyik főszereplője volt, kicsivel később pedig A nevem Earl sorozatban láthattuk. 2009-ben szintet lépett, amikor beválogatták James Cameron Avatar című filmjébe, de szerepelt Johnny Depp mellett a Rumnaplóban is, és akinek még ezek hallatán sem ugrik be az arca, felismerheti a Ted vígjátékból, amiben a főgonoszt keltette életre.

Paul Drinkwater / NBCU Photo Bank / NBCUniversal via Getty Images, Steve Granitz / WireImage / Getty Images Bal fotó: Lisa Kudrow és Giovanni Ribisi. Debra Jo Rupp, Phoebe hármasikreinek anyja

Phoebe Buffay sógornőjét alakította, a negyvenes éveiben járó, háztartási ismereteket oktató tanárnőt, aki férjhez ment a nála legalább húsz évvel fiatalabb diákjához, akitől gyereke is született. Debra Jo Ruppot kifejezetten irigyeljük, mivel ugyanabban az évben került be két ikonikus sorozatba is. A Jóbarátok mellett az Azok a 70-es évek show-ra gondolunk, amiben a tinédzser Mila Kunis és Ashton Kutcher egy párt alkottak. Rupp egészen szép karriert futott be, feltűnt kisebb-nagyobb szerepekben egy-egy rész erejéig olyan sorozatokban, mint az NCIS: Los Angeles vagy A Grace klinika. Egészestés vígjátékok közül pedig játszott a Túl jó nő a csajomban, 2010-ben. Abban az esetben, ha teljesen homályos, ki lehet ez a színész, az idén bemutatott WandaVízióból beugorhat a neve.

Mark Sullivan / WireImage / Getty Images, Walter McBride / WireImage / Getty Images

Cole Sprouse, Ross fia, akinek Rachel megannyi csínytevést tanított

Tippelnünk sem kell, ki a leghíresebb a mellékszereplők közül, mert a végére tartogattuk a leghíresebbet, Cole Sprouse személyében, aki ráadásul Palvin Barbara pasijának az ikertestvére. Ross Geller (David Schwimmer) és Carol közös gyerekének fejlődését a sorozatban végig nyomon követhetjük, Cole Sprouse például olyan menő iskolába jár, hogy Sting gyereke az osztálytársa, akivel az egyik epizódban összezördülnek. Sprouse mindössze két évig szerepel a sorozatban, ezután nem sokkal a Disney csatorna veszi szárnyai alá ikertestvérével, Dylan Sprouse-szal együtt: közös műsort kapnak Zack és Cody a fedélzeten címmel, cameóznak Hannah Montana és a Varázslók a Waverly Helyből sorozatokban. 2017-ben Sprouse-t beválogatták a tinédzsereknek szóló Riverdale-be, ahol összejött a kollégájával, Lili Reinharttal, innentől pedig egyenes út vezetett a Met-gála vörös szőnyegéhez, ahová csak az igazán befolyásos sztárokat invitálják meg.

NBCU Photo Bank / Getty Images, Marco Piraccini / Archivio Marco Piraccini / Mondadori Portfolio via Getty Images

The post Ben a Met-gáláig, Janice egy Lindsay Lohan-filmig jutott ? megnéztük mi lett a Jóbarátok mellékszereplőivel first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés