Fontos lenne, hogy az éttermek is elkezdjenek komposztálni
Divatba kéne hozni a komposztálást
Próbálom a zöldségeknek, gyümölcsöknek minden részét felhasználni. Amúgy van egy közösségi komposztáló, ahova elvisszük a komposztunkat. Nekem nagyon fáj a szívem, mert nagyon kevés étterem csinálja jelenleg. Pedig nagyon esszenciális lenne, hogy erre létrehozzunk valamilyen alternatívát, mert tényleg rengeteg gyümölcs és zöldséghulladékot kidobnak az éttermek a kommunális hulladékba, ami a legrosszabb.
A szezonális kínálat szuper dolog, dearra azért már érkezett panasz, hogy az embereknek télen cékla- és sütőtök-herótja van.
A hulladékmentesség egy törekvés, ami teljesen nem érheti el a céljátHa az ember ezt egyszer elkezdi, nem lehet pontot tenni sosem a végére.
Kevésbé adja magát, de magyar ételeket is lehet vegán módra csinálniA töltött káposzta kölessel nagyon finom tud lenni, de ott van a gombapaprikás, a galuska és társai, a medvehagymás nokedli, Jókai bableves hús nélkül, füstölt paprikával kiegészítve. De tény, hogy amikor a menüt tervezem, sokszor könnyebb egy ázsiai receptért nyúlni, mert az eleve vegán, és még csak észre sem veszik az emberek, hogy jé, most két napja vegánt eszek.
The post Fontos lenne, hogy az éttermek is elkezdjenek komposztálni first appeared on 24.hu.