:

Érezhetően megdrágult a temetkezés tavaly óta

Érezhetően megdrágult a temetkezés tavaly óta
  • 24.hu
  • 01 Nov, 2021
  • Címkék: #

A temetkezés drágulásáról ír a G7. A portál azt írja, hogy ?megnőtt a koporsók alapanyagát adó fa, a szállításhoz szükséges benzin és a hűtést biztosító áram ára, ráadásul egyre kevesebb a sírásó. A 15-20 milliárd forint éves forgalmú, kellékgyártókkal és -forgalmazókkal, temetőfenntartókkal és krematóriumokkal együtt mintegy 460 céget számláló szektorban ráadásul a világjárvány alatt megnőttek a munkaterhek.?

Idén a koporsós temetési alapszolgáltatás ? sírásással, ravatalozással, temetéslevezetéssel, gyászkocsival ? 293 ezer forint volt, míg a hamvasztás utáni alaptemetésé ? ravatalozással, áldozati lánggal, temetéslevezetéssel és az urnát szállító gyászkocsival ? 212 ezer forint.

A gazdasági portál szerint a tavaly szeptemberi átlagárakhoz képest ez több mint 10 százalékos emelkedés. A temetkezés ezzel az átlagos inflációnál nagyobb mértékben emelkedő fogyasztói árak toplistáján is előkelő helyen szerepel.

Ráadásul az olcsóbb hamvasztást egyre többen választják, bár ez a tendencia a nyugati világban zajló nagyobb kulturális-társadalmi változásokhoz is kapcsolódik.

Kapcsolódó Ötszázas benzinár? A vécépapír harminchatszor, a cigaretta tizenötször drágább, mint 1995-ben A rekorder mégis a fűszerpaprika: míg 26 éve 51 forint volt belőle egy kilogramm, addig tavaly már 4780 forintot kellett fizetni érte.

The post Érezhetően megdrágult a temetkezés tavaly óta first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés