:

Orosz katonai vonatok és hadoszlopok tartanak Ukrajna felé

Orosz katonai vonatok és hadoszlopok tartanak Ukrajna felé
  • 24.hu
  • 02 Nov, 2021
  • Címkék: #

Műholdas felvételek és videók is bizonyítják, hogy orosz katonai egységek és harckocsikat szállító vonatokat tartanak Ukrajna felé ? minderről a Kárpáti Igaz Szó, és a The Washington Post is írt.

A cikkek szerint a napokban a közösségi oldalakon olyan videók jelentek meg, melyeken látható, hogy orosz katonai vonatok és hadoszlopok tartanak Ukrajna irányába.

?A lot of Russian tanks and other units of army armored and automobile equipment moved towards the Ukrainian border#Ukraine #Russia pic.twitter.com/3ogAeRPLfi

? (@Bhabanisankar02) October 28, 2021

The Washington Post cikke szerint a haderőmozgás már hetek óta megfigyelhető, és arra utal, hogy Oroszország ezzel fejezi ki rosszallását Kijev és a NATO kapcsolatainak erősödése miatt.

A politikai-katonai szövetség és a Kreml viszonya további romlásáról tanúskodik, hogy Oroszország, miután kémkedés gyanújával 8 képviselőjét kiutasították, felfüggesztette NATO-missziójának tevékenységét.

A nyilvánosságra került műholdas felvételek azt mutatják, hogy a Moszkva alatt állomásozó 1. gárda-harckocsihadsereg elit alakulatai is Ukrajna felé vonulnak. Az amerikai lapnak nyilatkozó Michael Kofman, a virginiai székhelyű CNA nonprofit elemzőcsoport Oroszország-tanulmányi programjának igazgatója szerint mindez nem tűnik támadásnak, de nem is hadgyakorlat.

The post Orosz katonai vonatok és hadoszlopok tartanak Ukrajna felé first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés