:

Meglophatják ezek az alkalmazások, ha ott vannak a mobilján

Meglophatják ezek az alkalmazások, ha ott vannak a mobilján

A Google nemrég 150 kártékony alkalmazást távolított el a Google Play áruházból, amelyek az UltimaSMS néven említett, átverős SMS-es kampány eszközeiként használtak fel kiberbűnözők. Az alkalmazások javarészt képszerkesztők, játékok és QR-kód olvasók, amelyek a háttérben drága előfizetős SMS szolgáltatásokra íratják fel a fertőzött eszközök tulajdonosait.

Az Avast biztonsági cég jelentése szerint amint a felhasználó letöltötte valamelyik kártékony appot a készülékére, az begyűjti a szükséges adatokat, többek közt az IMEI számot, és a helyadatokat a régió meghatározásához. A felhasználótól bekéri a telefonszámot és e-mail címet is. Ezek megadása után a kártékony kód prémium SMS szolgáltatásokra iratkoztatja fel az áldozatot, ami havonta körülbelül 40 dollárt jelent.

A problémás appokat az eltávolításukig együttesen több mint 10,5 millió alkalommal töltötték le a keresőóriás digitális áruházából, így még ott lehetnek egyes eszközökön, hiába törölte azokat a Google.

Listába szedtük a legtöbbször letöltött problémás appokat, amiket azonnal töröljön, ha letöltötte volna valamelyiket. A teljes listát ezen a linken olvashatja mind a 150 címmel.

Ultima Keyboard 3D Pro VideoMixer Editor Pro FX Animate Editor Pro Battery Animation Charge 2021 Dynamic HD & 4K Wallpapers RGB Neon HD Keyboard Background AppLock X FREE NewVision Camera Ultra Camera HD Wi-Fi Password Unlock Wi-Fi Around: All Wi-Fi and Hotspots Unlock Colorful Call Screen & Phone Flash Waterdrinker Reminder GT Sports Racing Online Magic Fonts and Keyboard 2021 All Language Photo and Voice Translator Al Crime City: Revenge Reface Ultra Projector HD/AR Video Editor LivePhoto Animator Ludo Masterpiece Online Mobile Scanner Pro: PDF Scanner App, Scan to PDF Magic Mix Cut ? Super Video Editor Future Scanner FREE 2021 Pro Video Downloader 2021 AmazeTranslate Football Masters 2021 New Body Shape Editor Call Voice Recording 2.0 Pro Tuber Ad Blocker for Video Fitness Ultimate 2021 Wallpaper XYZ Pro Dömös Zsuzsanna további cikkei Kevesebb iPadet gyárt az Apple, hogy legyen chip az iPhone-okbaKiszivárgott képen a Meta kamerás okosórájaMegváltozik az asztali Gmail legfontosabb gombja

The post Meglophatják ezek az alkalmazások, ha ott vannak a mobilján first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés