:

Eladták 9 éves lányukat egy 55 éves férfinek, hogy ne haljon éhen a család

Eladták 9 éves lányukat egy 55 éves férfinek, hogy ne haljon éhen a család
  • 24.hu
  • 03 Nov, 2021
  • Címkék: #

Ő itt a menyasszonyod. Kérlek vigyázz rá, most már felelősséggel tartozol érte. Kérlek, ne bántsd!

Megrázó riport jelent meg hétfőn a CNN-en, amelyben egy afgán édesapa arra kérte lánya újdonsült férjét, hogy bánjon jól a gyermekével. A szóban forgó gyermek, Parwana Malik ugyanis mindösze 9 éves, férje, Qorban pedig 55. A kislányt a családja gyakorlatilag eladta az idős férfinak, hogy elkerüljék az éhhalált.

A bűntudattól teljesen összetört apa a CNN-nek azt mondta, nem volt más választásuk. A család eddig is nyomorban tengette a napjait egy Afganisztán északnyugati részén található menekülttáborban, a különböző segélyszervezetek munkájának köszönhetően tudtak egyik napról a másikra élni. A tálibok hatalomátvétele óta azonban minden megváltozott és az eddig is nehéz életük még kilátástalanabbá vált.

Néhány hónappal ezelőtt a család kénytelen volt ?eladni? Parwana 13 éves nővérét is, hogy némi bevételhez jussanak.

Mióta a tálibok átvették a hatalmat Afganisztánban, nem ők az elsők, akik ilyen eszközökhöz folyamodtak a túlélésért. A CNN riportjából kiderül, hogy több afgán család is sorban válik meg a 10-12 éves lányaitól, akiket a tehetősebb helyiek vesznek magukhoz, többnyire feleségnek. Az értük kapott összegek azonban általában csak annyira elegendőek, hogy a családok egy kicsit levegőhöz jussanak. A Parwanaért kapott pénzből az apa szerint néhány hónapig el tud majd élni a most már csak nyolctagú család, ezután ismét valamilyen megoldás után kell nézniük.

A csatornának sikerült megszólítania Qorbant is, aki igyekezett valamelyest lenyugtatni a kedélyeket. Elmondta, hogy nem úgy tekint a kislányra, mivel van már felesége.

Parwana olcsó volt, az apja pedig szegény, akinek pénzre volt szüksége. Nálunk fog dolgozni, úgy bánunk majd vele, mint egy családtaggal. Nem fogom bántani, kedves leszek.

The post Eladták 9 éves lányukat egy 55 éves férfinek, hogy ne haljon éhen a család first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés