:

Orbán Viktor hiába kért uniós pénzt a kerítésre

  • 24.hu
  • 03 Nov, 2021
  • Címkék: #

Az Európai Bizottság megkapta Orbán Viktor migrációs témájú levelét, hamarosan válaszolnak is. A Magyar Nemzet a testület illetékes szóvivőjére hivatkozva azt írta, Ursula von der Leyen elnök és a bizottság álláspontja régóta világos a kérdésben, eszerint

nem finanszíroznak kerítéseket uniós pénzből.

Az elnök október 22-én egy hasonló kérdésre adott válaszában már jelezte: az EU ad pénzt határvédelemre, de nem ad falakra, drótokra. Szerdán Brüsszelben a szóvivői szolgálat még hozzátette, az Európai Bizottság tavaly meghirdetett migrációs csomagjának elemei lehetővé teszik, hogy az uniós értékek alapján, a közösségi joggal összhangban védjék a külső határokat.

Orbán Viktor kedden az Európai Bizottság elnökének azt írta: jelenleg Európa ?törékeny stabilitása? Magyarországnak és vele együtt az EU külső határait védő tagállamoknak köszönhető. A magyar kormányfő felszólította Brüsszelt, térítse meg a magyar határvédelmi intézkedések költségeit.

Kapcsolódó Orbán szerint jönnek a migránsok a balti országokba, ezért pénzt kérünk a védekezésre Hibrid hadviselés, migrációs hullám, afgán kivonulás, szóval kell a pénz.

The post Orbán Viktor hiába kért uniós pénzt a kerítésre first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés