:

Meztelenre vetkőzött, tusfürdőt ivott a koronavírusos beteg

Meztelenre vetkőzött, tusfürdőt ivott a koronavírusos beteg
  • 24.hu
  • 04 Nov, 2021
  • Címkék: #

Egy rokona vitte kórházba azt a 30 év körüli katari nőt, aki rendkívül fura tüneteket produkált. Az esetről a Mirror számol be a British Medical Journal Case Reports friss tanulmánya alapján.

A katari nőnek pozitív covid-tesztje után négy napon át nagyon fura tünetei voltak:

megpróbálta kimosni a ruháit a WC-ben, egyszer csak minden ok nélkül levetkőzött, nem találta el családtagjai nevét, olyan emberekhez beszélt, akik nem voltak jelen (tehát feltehetően hallucinált).

Rokona akkor bizonyosodott be, hogy a beteg kórház ápolásra szorul, amikor a nő megivott egy deci tusfürdőt.

A dohai orvosok szerint a páciens rendkívül zavart volt, úgy tűnt, mintha szer hatása alatt állna. Azt állította, hogy ?szellemi erővel? rendelkezik, amit Istentől kapott, és átadhat másoknak. A tusfürdő elfogyasztását azzal indokolta, hogy jó illata volt.

A nő végül öt napot töltött kórházban. Megállapították, hogy tüdőgyulladása van ? bár tünetek szintjén ez csak enyhe köhögésként jelentkezett ?, emellett a leletei szerint nagyon erős gyulladás volt a szervezetében.

Az agyában nem mutattak ki elváltozást. Ennek ellenére kórházi tartózkodása során mániás és a delíriumos állapot is jelentkezett nála.

Mivel semmilyen tudatmódosító szert nem fogyasztott, és sem nála, sem családjában nem diagnosztizáltak korábban mentális betegséget, az orvosok arra jutottak, hogy a Covid miatt kialakult gyulladás vezethetett a tudatzavaros állapotokhoz, amelyek a leletek javulásával meg is szűntek.

A delíriumos állapot egyáltalán nem ritka a koronavírusos betegeknél, de az orvosok azt mondták, ilyen fiatal páciensekre eddig nem volt jellemző.

The post Meztelenre vetkőzött, tusfürdőt ivott a koronavírusos beteg first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés