:

Az Emmi szerint a kormány nem ígért olyat, hogy visszavonják a kötelező oltásról szóló rendeletet

Az Emmi szerint a kormány nem ígért olyat, hogy visszavonják a kötelező oltásról szóló rendeletet
  • 24.hu
  • 04 Nov, 2021
  • Címkék: #

A kormány képviselői az egyes sajtótermékekben megjelent hamis hírekkel ellentétben nem tettek ígéretet az állami intézményekben előírt, koronavírus elleni oltásról szóló rendelkezés visszavonásáról, írja csütörtök délutáni közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI).

Mint fogalmaznak, a szerdai tárgyalások során a PSZ és a PDSZ által létrehozott sztrájkbizottság új követeléssel állt elő: az állami intézményekben előírt, koronavírus elleni oltásról szóló rendelkezés visszavonását kérik, amire írásos választ ígértek a kormány képviselői.

A közös sztrájkbizottság az előbbieken túl, követeli annak visszavonását is, hogy a nem állami intézményekben az előírt oltás bevezetéséről a polgármesterek és a munkáltatók határozzanak. A követelés nem a pedagógusok oltására vonatkozik, hanem a teljes jogszabályok visszavonására, amely messze túlmutat a pedagógus szakszervezetek által képviselt személyi körön

– fogalmaznak.

A közlemény szerint sajnálatos, hogy a PDSZ és a velük szorosan összefonódó média ismét hamis információkat közöl, ezzel jelentős mértékben megnehezítve azt, hogy az egyeztetési folyamat eredményes legyen.

Korábban a Népszava írt arról, hogy két pedagógus-szakszervezet szerdán több órán keresztül tárgyalt az Emberi Erőforrások Minisztériumában a többi közt a kötelező oltás visszavonásáról.

Koronavírus Az Emmi szerint a kormány nem ígért olyat, hogy visszavonják a kötelező oltásról szóló rendeletet Csak írásos választ ígértek a kormány képviselői. Koronavírus: Pusztai Erzsébet infektológus szerint rosszabb a helyzet, mint azt korábban feltételezte Angliában már használható a Covid-19 elleni pirula

The post Az Emmi szerint a kormány nem ígért olyat, hogy visszavonják a kötelező oltásról szóló rendeletet first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés