:

Koronavírusos lett egy magyar úszó a rövidpályás Eb-n

Koronavírusos lett egy magyar úszó a rövidpályás Eb-n
  • 24.hu
  • 05 Nov, 2021
  • Címkék: #

A kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott egyik tagjánál koronavírus-fertőzés gyanúját állapította meg a csapatorvos csütörtök este.

Kapcsolódó Szabó Szebasztián második aranyérmét nyerte az úszó-Eb-n Egyéni csúccsal lett első 50 gyorson.

A szövetség tájékoztatása szerint emiatt őt és szobatársát elkülönítették, valamint még este gyorstesztet végeztek a többi versenyzőn és a stáb tagjain, majd ezt péntek reggel megismételték az uszodában is.

Valamennyi teszt negatív eredményt hozott, így az Eb egészségügyi rendjéért felelős orvos és a LEN illetékesei engedélyezték a magyar úszók indulását.

A két elkülönített versenyző PCR-tesztjének eredményéig nem hagyhatja el a hotelszobáját (bár a közeli kontaktnak minősülő szobatárs gyorstesztje is negatív volt mindkét esetben).

Kapcsolódó Cseh László: Lelki terrorban éltünk, ez nem kérdés Nagyinterjú minden idők legsikeresebb nem olimpiai bajnok úszójával, aki az első és a második hely közti különbségről, Michael Phelpszről, a vízben sírásróla , félelemről és arról is vall, ki és miért gondolja azt, hogy csak az a jó versenyző, akit sikerül testileg, lelkileg megtörni.

Sajnos a tesztelés és az eredmények bevárása miatt két úszó számára felborult a reggeli menetrend, így Szabó-Feltóthy Eszter és Ugrai Panna nem tudott megfelelően bemelegíteni a 100 hát előfutamaira, és a melegítődresszükben voltak kénytelenek rajthoz állni ? később, 200 vegyesen szerencsére már nem akadt hasonló probléma, Panna a 4. legjobb idővel jutott tovább.

Milák Kristóf a 200 gyors péntek délelőtti előfutamáról már csütörtök este visszalépett, hogy a 200 pillangó esti döntőjére koncentrálhasson, míg Jakabos Zsuzsanna kisebb hátsérülése miatt hazautazott, ezért nem indult 200 vegyesen.

The post Koronavírusos lett egy magyar úszó a rövidpályás Eb-n first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés