:

Greta Thunberg: ez eddig a legkirekesztőbb ENSZ klímacsúcs

Greta Thunberg: ez eddig a legkirekesztőbb ENSZ klímacsúcs
  • 24.hu
  • 05 Nov, 2021
  • Címkék: #

Éles kritikával bírálta a COP26-ot Greta Thunberg: Twitterén kifejtette, hogy ez a leginkább kirekesztő ENSZ konferencia eddig, és hogy másról sem szólnak a megbeszélések, mint a zöldre mosásról, vagyis greenwashingról. A 18 éves aktivista láthatólag finoman szólva sincs megelégedve a konferencia eddigi eredményeivel.

#COP26 has been named the must excluding COP ever.

This is no longer a climate conference.

This is a Global North greenwash festival.

A two week celebration of business as usual and blah blah blah.

? Greta Thunberg (@GretaThunberg) November 4, 2021

Nem is csoda egyébként: bár történtek már bátor vállalások, a metánvállalás és a szén kivezetéséről szóló fogadalmak kétségkívül biztatóak, a finanszírozással kapcsolatban nem sikerült nagyot alkotni, és a földgáz- és olajfelhasználásról sem esett eddig érdemben szó.

Hétfőn Thunberg és az ugandai aktivista, Vanessa Nakate találkoztak Nicola Sturgeonnal, aki Skócia első minisztere. A két fiatal felelősségre vonta Sturgeont Skócia olaj- és gázszabályozásával kapcsolatban. A New York Times Climate Hub beszélgetésén Emma Watsonnak válaszolva azt mondta: akkor lenne sikeres a COP26, ha felismernék a felek, hogy mennyire felesleges is tulajdonképpen.

Thunberg egyébként csatlakozni fog egy óriási klímasztrájkhoz, amire több tízezer embert várnak Glasgow-ba november 5-én.

Nagy Nikoletta további cikkei Ha komolyan gondoljuk, elkerülhető a totális klímakatasztrófaTöbb mint 40 ország mondott le a szénről130 billió dollárt ígért a privát szektor a nettó nulla kibocsátásra

The post Greta Thunberg: ez eddig a legkirekesztőbb ENSZ klímacsúcs first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés