:
Breaking News

Durvul a járvány, a többség már támogatná a kötelező oltást Németországban

Durvul a járvány, a többség már támogatná a kötelező oltást Németországban
  • 24.hu
  • 05 Nov, 2021
  • Címkék: #

Miközben Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában arról beszélt, hogy szerinte a magyarok nem fogadnák el, ha általánosan kötelezővé tennék az oltást, kiderült ezt Németországban már fel is mérték, és a többség bizony ott támogatna egy ilyen lépést.

Az állami hírügynökség berlini tudósítója szerint az augusztusi 46-ról 57%-ra nőtt az oltáspártiak aránya, míg az ellenzőké 50-ről 39%-ra csökkent.

Leginkább (71, illetve 73%-os arányban) a Német Szociáldemokrata Párt (SPD), illetve a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szavazói támogatják a kötelező védőoltást. A másik szélen a jobbközép CDU/CSU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) tábora helyezkedik el, e körben a legkisebb (22%-os) a kötelező oltás támogatottsága, és a legnagyobb (71%-os) az elutasítottsága.

A németek egynegyede fél attól, hogy ő maga elkapja a vírust. 62 százalék aggódik az idősekért, 57 százalék a beoltatlan gyerekekért. 57 százalék tart attól, hogy a negyedik hullám miatt újra be kell vezetni korlátozásokat, 58 százalék pedig attól, hogy az egészségügyi ellátórendszer elérheti a teljesítőképessége határát.

Koronavírus - Még több hír a témában Durvul a járvány, a többség már támogatná a kötelező oltást Németországban Bécsben lehetővé teszik az 5-12 éves gyerekek oltását A Koronavírus tájékoztató oldal egyetlen profilt követ a Facebookon, nem fogja kitalálni, kicsodát

A negyedik hullám erejét jelzi, hogy két nap alatt kétszer döntött rekordot az új fertőzöttek száma. Pénteken 37 120 embernél  mutatták ki a koronavírust, ami csaknem háromezerrel több az előző napi (33 949) rekordnál. Az egy nap alatt regisztrált halálesetek száma 154-re nőtt az egy héttel korábbi 121-ről.

The post Durvul a járvány, a többség már támogatná a kötelező oltást Németországban first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés