:

Kiderült, milyen betegség teszi lényegében munkaképtelenné a cseh államfőt

Kiderült, milyen betegség teszi lényegében munkaképtelenné a cseh államfőt
  • 24.hu
  • 06 Nov, 2021
  • Címkék: #

Milos Zeman cseh államfőnek májzsugorodása van ? ezt Pavel Pafko sebészprofesszor, az elnök kezelését felügyelő orvosi konzílium tagja jelentette ki.

A 77 éves cseh államfő (akit október tizedike óta kezelnek a prágai Központi Katonai Kórházban) pedig arról beszélt egy kereskedelmi rádiónak adott interjújában, hogy:

teljesen normálisan érzi magát, mert nincs olyan nyomás alatt, mint korábban ?állapotom abból ered, hogy nincs étvágyam, és rossz az emésztésem; a kórházi orvosok lépései azt eredményezték, hogy most már teljesen normálisan érzem magam?

Zeman szavaira a professzor ekképpen reagált:

?ami az étvégytalanságot illeti, az egyik jellemzője a máj megbetegedésének; az étvégytalanság, a súlyveszteség az ilyen megbetegedés tipikus jellemzői? ?Zemannak májzsugorodása van… a májzsugorodásnak hosszú ideig nincsenek különösebb tünetei az államfő állapota javult, a kórházi kezelés még legalább három-négy hétig tart.

A sebész megjegyezte:

ha jól tájékoztattak, akkor kórházi kezelése alatt az elnök alkoholt nem iszik.

Tomás Zima, az orvosi konzílium elnöke szerint az elnök egyelőre csak részben képes ellátni feladatait.

Ahogy a minap írtuk: a prágai Seznám Zrpávy napilap úgy tudja, Zeman nagyon fáradékony, szinte egész nap alszik és jóformán bármilyen cselekvés kimeríti őt; vannak pillanatok, amikor képes tisztán gondolkodni, máskor viszont teljesen összezavarodik.

Állítólag Orbán Viktort sem ismerte fel: amikor a magyar miniszterelnök szeptember végén Prágában járt nála, Zeman oroszul kezdett beszélni hozzá és Andrejnek szólította őt.

The post Kiderült, milyen betegség teszi lényegében munkaképtelenné a cseh államfőt first appeared on 24.hu.

Hirdetés

Cimkék

Keresés